Innenriks

Sammen i sorgen

17 år gamle Rebecca Semmen 48 år gamle Kjell Hesthammer og 43 år gamle Kjellrun Waagbø mistet livet da gummibåten de satt i gikk på et skjær ved Drøbak. De to voksne døde momentant mens den 17-årige jenta døde på sykehus av skadene hun var blitt påført.

Søndag ettermiddag arrangerte Frogn kommune en minnestund i rådhuset for de omkomne. En av jentene som var til stede på minnestunden hadde snakket med Rebecca på konserten på Oscarsborg kvelden i forveien.

– De sto sammen en liten stund. Dette er helt uvirkelig sier jentas mor til Akershus Amtstidende.

Kjempet for livet

I tillegg til de tre omkomne ble tre personer hardt skadd i ulykken. I går ettermiddag kjempet en av dem en mann på 30 år for livet på Ullevål universitetssykehus.

Ved 16-tiden opplyste sykehuset at mannens tilstand fortsatt var kritisk og ustabil. 30-åringen ble påført livstruende skader i hode ansikt og bryst i ulykken og var til intensivbehandling.

– Forferdelig tragisk sier Frogn-ordfører Thore Vestby om ulykken som har rammet kommunen i Akershus.

Høy fart

Ulykken skjedde da en 20 fots gummibåt med 150 hestekrefter traff det beryktede Småskjær i sundet mellom Drøbak og Hurum ved 01.30-tiden natt til søndag. Det var fire kvinner og fire menn om bord i båten.

– Vi antar at båten holdt høy hastighet i og med at den braste over land og ble slengt 30 meter gjennom luften sier lensmannsfullmektig Thor Anders Aamodt i Frogn.

Ifølge politiet er Småskjær tydelig avmerket på kartet.

– Men i august når det er svart i havet og man i tillegg ikke er kjent kan det være vanskelig å se øya sier han.

Vitner

Det pågikk et omfattende redningsarbeid etter båtulykken. En skyssbåt mellom Oscarsborg og Drøbak som hadde fraktet publikum til en konsert på festningen ble umiddelbart satt inn – i tillegg til redningshelikopter luftambulanse en redningsskøyte politibåter og brannbåter med dykkere fra både Drøbak og Oslo.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent men det er på det rene at båten kom fra Hurumsiden.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med vitner for å finne ut hva som skjedde sier Aamodt. (ANB)

Mer fra Dagsavisen