Innenriks

SV-skolen i fritt fall

Jens Stoltenberg må være rimelig modig: Å la SV få hånd om Utdanningsdepartementet er en alvorlig risikosport eller som å dele ut fyrstikker til treåringer: Vår ferske utdanningsminister Øystein Djupedals første «grep» i skolen er fjerning av målet om minst to fremmedspråk. Dette vedtaket er særnorsk og spesielt ingen sammenlignbare land er i nærheten av å foreslå det samme.

En av våre verste antakelser med de rødgrønne begynner å bli innfridd: Norsk skole SVs merkesak kommer ikke til å løfte seg en millimeter. Vi får håpe ødeleggelsene i kommende fireårsperiode ikke blir for omfattende.

Og så legger vi merke til at gjeninnføring av nødvendig disiplin og grensesetting det som nå virkelig trengs mest er helt fraværende i skolesosialistenes verden. Vi bør helst holde oss langt unna internasjonale skoletester resultatene kan etter vært bli direkte pinlige.

Norsk skole er p.t. en gigantisk oppbevaringsplass og varmestue for barn og ungdom. Stadig flere ineffektive skoleår koster skjorta i klasse 1-4 er effektiviteten bare 50 prosent! Men Djupedal har Kristin Halvorsen med pengesekken i ryggen og da blir det i alle fall pengebruk selv om resultatene stuper...

Knut Rellsmo

Mer fra Dagsavisen