ANNONSE

24-02-2014

Samfunnsansvar

Da viser forskning, som Parmeggiani sikkert også kjenner til, at økt tilgjengelighet gir økt forbruk og mer avhengighet.

Sandro Parmeggiani sier (Dagsavisen 17/2) han blir provosert over at jeg oppfordrer de åtte organisasjonene som fronter det nederlandske Postkodelotteriet til å vise samfunnsansvar, og han spør hvem sitt ærend jeg løper.

Som Parmeggiani er jeg kjøpt og betalt. Jeg av partene i arbeidslivet. Akans oppdrag er å forebygge og redusere problemer knyttet til rus og avhengighet i arbeidslivet. Parmeggiani jobber for et spillselskap som vil etablere seg i Norge. Det forklarer vår uenighet.

Vår oppfordring til de åtte ideelle organisasjonene bygger blant annet på erfaringene i Sverige. Der har Postkodelotteriet måttet tåle mye kritikk for sin aggressive markedsføring, pågående telefonsalg, at nye spillere lokkes med ekstra penger på konto, spill med abonnement og autogiro (fast trekk fra konto) og gevinster som må spilles bort før det er mulig å få noe utbetalt. Vi er skuffet over at disse organisasjonene vil være aktive ambassadører for dette spillselskapet uten å tenke på ofrene.

Vi er enige med Parmeggiani i at spill med kort vei fra innsats til resultat er de mest skadelige. Der støtter vi oss nok til den samme forskningen. Derfor deler vi også Parmeggianis bekymring for flere av de nye spillene fra Norsk Tipping. Det har vi sagt tydelig ifra om tidligere, og sier det gjerne igjen.

Poenget mitt er at en ny aggressiv aktør ikke gjør det bedre. I Sverige bidro Postkodelotteriet med 1 milliard til gode formål i fjor, og Parmeggiani vil gjøre det samme i Norge. I så fall må noen bruke enda mer penger på spill. Og da viser forskning, som Parmeggiani sikkert også kjenner til, at økt tilgjengelighet gir økt forbruk og mer avhengighet. Det synes vi de åtte organisasjonene skal ta inn over seg.


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Se også

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!