ANNONSE

17-09-2012

Maktapparatet, historieforfalskningen, KGB og de pårørende

Statsminister Jens Stoltenberg var den sentrale aktør som i utgangspunktet ga ordren om gjenoppbygging av øya.

Del 1 av 4:

I artikkelen av 26.06.2012 - “AUF må bestemme Utøyas framtid” påstår Eskil Pedersen at det i AUF er overveldende flertall som mener at Utøya skal tas tilbake.

Og han fortsetter helt uten blygsel og påkrevde antenner:

“Det er vedtatt enstemmig både i sentralstyret og i landsstyret, og når alt kommer til alt mener jeg det er AUF som skal få lov til å avgjøre dette spørsmålet”.

Videre: "Før 22. juli hadde de fleste i Norge ikke hørt om Utøya. Derfor er det en stor kommunikasjonsutfordring å få fram hvor mye mer Utøya er for AUF enn hendelsene 22. juli, og hvor utrolig mye det betyr for oss å kunne vende tilbake"

http://bit.ly/QvSIxz

Statsministeren, Raymond Johansen og flere av våre toppedere skjemmet seg heller aldri for den totale ignoranse som ble utvist det store antall pårørende som hadde mistet sine kjæreste på jord, godt gjemt under det tunge skydekket av mange tillitvekkende og empatiske taler som fulgte etter katastrofen.

- Hvilke følelser, meninger, standpunkt og vanskelige spørsmål mange av de etterlatte satt igjen med, var aldri av relevans for maktens eksklusive velbefinnende og egosentriske, respektløse planer.

Kyniske strategier der fremming av egen agenda var det overordnet mål, ble spikret fra dag en. Ingen skulle rokke ved maktapparatets beslutninger. Aller minst de hardest rammede.

Makthaverene var så skråsikre på egen uangripelighet etter å i lang tid ha blitt omfavnet av en ukritisk presse, at det ikke syntes som om de en gang hadde tenkt tanken på at spede røster etterhvert ville kunne reise seg og bli kraftfulle fra de som så grundig og totalt var slått til jorden.

Da Advokat Meling nylig gikk ut offentlig som talsperson for disse, viste Makten sitt sanne ansikt. De angrep sine egne, og Raymond Johansen var budbringeren:

NRK Nett-TV - Aktuelt 12.09.2012


http://bit.ly/Qecu39

Tv2 Play:

http://bit.ly/TLT2gs

Johansen fungerte som en av de ivrigste pådriverene for den groteske beslutningen om å gjenoppbygge øya kun fire dager etter massakren, uten å ha drøftet agendaen med de pårørende og etterlatte overhodet!:

26.07.2011 - Utøya skal gjenoppbygges på dugnad

Vi skal ta Utøya tilbake, sier AUF-lederen Eskil Pedersen.

"Etter et møte med Raymond Johansen, sto Eskil Pedersen fast på å ta den nå blodflekkede Utøya i Tyrifjorden tilbake."

http://t.co/8L9pT1Wb


07.09.2012 hadde Johansen sågar mage til å underskrive på det følgende i art - AUF vil klare denne balansen:

"Partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen tror AUF hatt en god nok dialog med de pårørende".

http://bit.ly/Q9nWKF

Dette, etter at flere pårørende og etterlatte hadde stått frem og sagt at de ingen dialog hadde hatt!

Mange eksempler er gitt i flere artikler og kronikker (et lite utdrag):

"Ikke for sent å snu" - skrevet av Bjørn Ihler - Utøyaoverlevende som formidlet synspunkter fra flere av de etterlatte:

"I mandagens Aftenposten reiste jeg spørsmål om det AUF ville gjøre i gjenreisningen av Utøya som politisk leirsted var riktig eller ikke. Svaret jeg har fått i den påfølgende debatten er tydelig. De siste dagene har det strømmet inn meldinger for å støtte meg. Mange av dem kommer fra pårørende. De snakker om følelsen av å bli trampet på av støttegruppens ledelse som går ut, på vegne av alle berørte, og unyansert proklamerer at de vil ha Utøya gjenreist, ikke som minnesmerke, men som politisk leirsted."

Jeg tar med tre av mange gode svar til kronikken, da det bedrives bred og vettløs propaganda i flere fora om at "gjerningsmannen har vunnet hvis ikke øya tas tilbake":

Anders Voll Kimestad: "Med all respekt, så ligger det ikke nødvendigvis mer fornuft enn følelser i holdninger om at "vi må gjøre X, ellers har terroristen vunnet." Breivik var, etter alt å dømme, ikke ute etter å ramme Utøya-"institusjonen", men Arbeiderpartiet/AUF.

Utøya var bare tilfeldigvis hvor han mente han kunne gjøre mest skade mot partiet og få mest oppmerksomhet om seg og sin sak. Det siste lyktes han med etter alt å dømme.

For en ekstern observatør ser hverken AUF eller AP ut til å ha forandret seg nevneverdig, annet enn litt ny retorikk bygd på narrativet rundt 22.07.12.

ABB vil ha "vunnet" dersom hans politiske ideer blir iverksatt, ikke om man gjør Utøya og/eller regjeringskvartalet om til minnelund"

Tom: "Som du vet har det ikke vært ute en avstemning blandt de pårørende, men blandt "delegatene" i AUF ledelsen. Man kaller det demokrati i AUF og samme gjør man i LO, men demokratisk er det nok ikke.Men vi ser tydelig hva som er viktigst for AUF. Det er ikke å ta hensyn til de pårørende, men å ta hensyn til oppbygging av det som kan fremstå som viktig for det politiske AUF. Det politiske AUF blir for meg da usmakelig."

disqusssssssssssit

"Men dette var et politisk attentat. "

"Tull, det var ett angrep av en sinnssyk mann på hans eget fantasibilde av verden. Det hadde lite eller ingenting med AP eller AUF å gjøre.

http://bit.ly/O3EYaY


Utøya-mamma: - Eskil Pedersen må gå av

Trine Aamodt: "Ingen har snakket med meg."

http://bit.ly/NZ6Kvu

Utøya-mor Gunn Rusten: Man spiller ikke fotball på en grav

http://bit.ly/LO4FLd


["Internasjonalen" "Arne Strand" "Radikale Røster" "Redaksjonens utvalgte innlegg" "Perspektiv" "Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag." "Blåmandag" "Grønn hverdag" "Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag." "Ille til mote" "Anders Heger" "Diskuter nå" "Hege Ulstein" "Espen S. H. Rusdal" "Ivar A. Iversen" "Utvalgte innlegg" "Reidar Sollie" "Halvor Finess Tretvoll" "Henvisning 1" "Henvisning 2" "Cancun" "Til Dagsavisen.no" "Refleks" "Selvbilder" "Global" "Voldtekt" "Dagens leder"]

Se også

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!