ANNONSE

16-02-2013

Ikke som i Hagens tid

Ikke som i Hagens tid

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen blåste i går ut på Facebook mot sitt eget parti. Hagen skriver på siden sin at han er i sjokk etter Debatten på NRK torsdag kveld. Ingen fra partiet ville nemlig være med i debatten om asylbarn. «Hva i all verden er det som skjer», spør partiets «grand old man». Det ville aldri ha skjedd i Carl I. Hagens tid at partiet sa nei til å delta i en direktesendt fjernsynsdebatt om asylpolitikken.

Vi forstår Hagen godt. I årevis kjempet Carl I. Hagen for en plass i NRKs direktedebatter. De var Hagens viktigste talerstol. Der fikk han snakke direkte til velgerne uten å bli klippet og redigert. Siden slutten av 1980-tallet var asyl­politikken Frps og Carl I. Hagens beste sak. Hver gang det buttet mot, dro han asylkortet. Det ble ikke arrangert en eneste større asyldebatt her i landet uten at Carl I. Hagen var med.

Nå er det tydeligvis andre ting som teller. Siv Jensen er ikke som Hagen. Hennes fremste mål er å komme i regjering med Høyre. Da passer det nok ikke å gå hardt ut mot asylbarna. Folk flest har ikke forståelse for at barn som er født og oppvokst i Norge, skal utvises fra landet på grunn av foreldrenes misgjerninger. Å forsvare en slik politikk i beste sendetid på fjernsyn gir ikke stemmer. Det forstår både Siv Jensen og Erna Solberg. Derfor var heller ikke Høyre representert i debatten med en rikspolitiker.

Statssekretær Pål K. Lønseth og stortingsrepresentant Hilde Magnusson Lydvo (Ap) hadde gjort Ap en tjeneste hvis de ikke hadde stilt opp. De snakket begge som stivbente paragrafryttere. De jaget Ap-velgere over til Venstres Trine Skei Grande som gjorde en god figur i programmet. Neste gang Ap skal være med i en TV-debatt om asylbarna bør partiet sende folk som har medfølelse med de aller svakeste grupper i landet.

«Siv Jensen er ikke som Hagen. Hennes fremste 
mål er å komme i regjering med Høyre.»


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Se også

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!