Annonse
Annonse
Cxense Display
Annonse
Annonse
Cxense Display
Annonse
Annonse
Cxense Display
Cxense Display
Annonse
Annonse
Cxense Display
Annonse
Annonse
Cxense Display
Annonse
Annonse
Cxense Display
Annonse
Annonse
Cxense Display

15-09-2012

Eskil-debattens hestkuker

Når det blant den politiske elite har blitt politisk korrekt å kalle en liten gruppe ofre og pårørende etter Utøya-massakren for hestkuker og idioter og bli både kvalm og rasende av dem, da må det ha skjedd en intellektuell kortslutning et sted.

Annonse
Annonse
Cxense Display
Annonse
Annonse
Cxense Display

Større og større deler av det politisk korrekte Norge føyer seg nå pent inn i rekkene bak APs generalsekretær Raymond Johansen, som sa han ble både kvalm og rasende av Brynjar Meling og dermed også kvalm og rasende av hans klienter, altså ofre og pårørende etter Utøya-massakren.

Vi har alle som en - om vi ikke visste det fra før - det seneste året måttet lære oss at advokater ikke er identisk med gjerningsmann eller klient, men bare et talerør for den de forsvarer, enten de taler på vegne av en massemorder eller om de taler på vegne av massemorderens ofre. Det er således ingen tvil om at de som her henges ut til spott og spe som en gjeng hestkuker, idioter eller brune gjørmebadere er nettopp Brynjar Melings klienter. Altså en mindre gruppe av ofre og pårørende etter Utøya-massakren. Altså stort sett AUFere og eller deres familie.

Det må være en svært underlig, rar og merkelig følelse for dem som sitter der med sine traumer og vanskelige spørsmål å få slike karakteristikker og merkelapper glatt og hensynsløst servert midt i fjeset av et nærmest unisont norsk hylekor. For dette er en offentlig korsfestelse. En offentlig korsfestelse av en liten og svak gruppe av traumatiserte mennesker på søken etter sannhet og svar.

Som offer blir de fortalt at alle deres vanskelige og gnagende spørsmål om hva som skjedde under noen redselsfulle og blodstenkte minutter på Utøya ifjor nå er ren blasfemi, og av den grunn ikke lenger oppe til debatt. Det er det svar de får av de samme menn og kvinner som med største flid og selvfølge ga massemorderen Anders Behring Breivik både en forsvarer og en verdig og langvarig rettssak.

Utøya-ofrene eller deres pårørende er selvfølgelig ikke verken idioter eller hestkuker. Eller brune gjørmebadere på hatsk jakt etter Eskil Pedersen på nettets mørkeste avkroker. De er bare mennesker som alle oss andre, men i motsetning til oss har de vært gjennom et sant helvete, både på og etter den 22. juli 2011. Og derfor sitter de nå med noen spørsmål. Spørsmål vi andre som utenforstående for massakren 22. juli 2011 verken kan eller skal bedømme fornuften i.

De virkelige idiotene og hestkukene i denne saken er selvfølgelig de som plent nekter disse menneskene deres spørsmål og svar og deres psykologiske og helt livsnødvendige prosess. De virkelige hestkukene er de som nekter dem denne muligheten til å komme seg videre i sine liv. De virkelige hestkukene er de som er mer opptatt av å gripe dagen og lage fornøyelsesparker for å feire seg selv.

De virkelige hestkukene i denne saken er de som kaster ofre og pårørende sammen med brune gjørmebadere i en og samme søppelsekk med synkestein og kaster dem på havet. Det er de virkelige hestkukene i denne saken.

Til Brynjar Melings klienter er det bare en ting å si, prøv å tilgi dem, og forsøk å ikke bli verken kvalm eller rasende på dem, for de vet ikke hva de gjør.

Annonse
Annonse
Cxense Display
Annonse
Annonse
Cxense Display

Tidligere kommentarer

 • Moe Håvard
  Publisert 17. september 2012

  Kan du vise til hvor ofre og pårørende har blit kalt dette, og av hvem?


 • De selvoppnevnte krisepsykiaterne
  André Rohde Garder
  Publisert 17. september 2012

  Dette ble sagt av selvoppnevnte krisepsykiatere fra AP, og det var ikke det eneste som ble sagt.

   

  • Partisekretær Raymond Johansen:«Jeg blir kvalm og rasende av å høre en som Meling, bak sin trygge pult si at vi må tåle å diskutere hva unge mennesker foretok seg når massedrapsmannen gikk amok.»
  • Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen: «Det er bare en ting å si til alle disse mer eller mindre voksne menneskene som hetser Eskil Pedersen: hold kjeft, idioter!»
  • Kommunestyrerepresentant Atle Olav Sognli fra Orkdal Arbeiderparti:«Brynjar Meling er så PR-kåt at han gjør hva som helst for å komme i media. Eskil Pedersen er ikke en Supermann som kan stoppe kuler.»
  • Arbeiderpartiets kommunikasjonssekretær Bjørn Tore Hansen: «Siste: I anledning 11. september sier Brynjar Meling det må være legitimt å kritisere alle som forlot tvillingtårnene før de raste.»
  • Politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe Harald Jacobsen:«Brynjar Meling. Idiot. Ferdig snakka»
  • Nylig avgått kontorsjef i AUF, Silje Grytten: «Brynjar. Du gjør meg kvalm. Konsekvensen av det du etterspør ville vært AUF-lederens død. Eier du ikke anstendighet?»
  • Utøya-overlevende, fylkestingsrepresentant Tarjei Jensen Bech, Finnmark Ap: «Brynjar Meling kan ikke kalles for annet enn det nordnorske ordet hestkuk. Yes I said it.»

   

  http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Kvalmende-innspill-6991724.html

   

   


 • André Rohde Garder
  Moe Håvard
  Publisert 17. september 2012

  Garder, din påstand var: "kalle en liten gruppe ofre og pårørende etter Utøya-massakren for hestkuker og idioter og bli både kvalm og rasende av dem"

  Nå viser det seg imidlertid at raseriet var rettet mot Meling.

  Det er faktisk noe jeg stusser litt på i denne saken...

  Hvor var Meling og disse påståtte pårørende for noen måneder siden? Hvor var de før Utøyas fremtid ble avgjort?

  Meling startet vel ikke med utspillene sine før etter at Utøyas fremtid ble avgjort ved avstemnning i AUF. Det samme gjelder moren til et av ofrene som faktisk gikk ut offentlig og krevde Pedersens avgang.

  Enda mer pussig er det at denne moren ikke først og fremst fokuserte på hva som skjedde den 22. juli på Utøya. Nei, hennes fokus var på det at AUFs avstemning om Utøyas fremtid gikk i hennes disfavør. Det at Pedersen overlevde den 22. juli ble mer en bisetning der hun bittert nevnte nettopp dette for å underbygge hvorfor hun mente at Pedersen måtte gå av.

  Hovedpoenget hennes var at Pedersen måtte gå av fordi hennes meninger ikke nådde opp i en demokratisk avstemning. At Pedersen overlevde den 22. juli ved å bli reddet på en båt av en snarrådig kaptein var noe som ble nevnt i en bisetning.

  Det virker altså som 22. juli i seg selv ikke er så uklar som mange prøver å gi inntrykk av. Fakta rundt "MS Thorbjørn" er jo rimelig klare og tydelige, og man kan ikke pålegge utrente sivile å gjennomføre beredskapsoperasjoner.

  Handler det hele om at en liten gruppe mennesker ikke kan godta at de har tapt en demokratisk og åpen avstemning i AUF? Og at 22. juli kun brukes mot Eskil Pedersen i en udemokratisk kamp for å forandre et demokratisk vedtak i en politisk organisasjon? 


 • Moens mistenkeliggjøring av ofre og pårørende
  André Rohde Garder
  Publisert 17. september 2012

   

  Hvor var APs "krisepsykiatere" når Geir Lippestad forsvarte Anders Behring Breivik? Selvfølgelig burde disse forstå at de tiltaler ofrene og de pårørende Brynjar Meling representerer og ikke Brynjar Meling. Meling er ikke part i saken.

   

  Her er hva Fritt Ord-prisvinner Sara Azmeh Rasmussen skriver i Aftenposten i dag;

  ..."Ap-politikerne som har uttalt seg så bastant og aggressivt må stoppe et par minutter og tenke. For som Brynjar Meling skriver, er det ikke han som blir rammet av å bli beordret til å holde kjeft, kalt en idiot som fremkaller kvalme og det som verre er: kjønnsorganet til en hest. Det er overlevende og pårørende til ofrene som må tåle disse skjells- og banneordene."...

   

   

   http://www.aftenposten.no/meninger/Politisk-kvalme-og-feig-debattstil-6993491.html

   

   


 • Moe Håvard
  Publisert 17. september 2012

  Sammenligningen med Lippestad er mer passende enn du tror, men ikke fordi det er store likheter. Lippestad tok nemlig en seriøs og saklig tilnærming til sin klient. Meling, derimot, gikk virkelig ut og slo på stortromma som han som regel gjør.

  Det er altså en grunnleggende forskjell i måten Lippestad og Meling utfører sin advokatgjerning på: Lippestad gjorde det med verdighet og saklighet. Meling gjør det med uverdighet og hets.

  Merkelig nok dukket ikke Meling opp før klientene hans tapte en demokratisk avstemning om Utøyas fremtid i AUF. Da ble det plutselig veldig viktig å henge ut Pedersen. Jeg mistenker at dersom klientene hans hadde vunnet avstemningen så hadde det aldri blitt noe hets av Pedersen heller.


 • Moe Håvard
  Publisert 17. september 2012

  Jo, det er faktisk det. For som du selv viser med Lippestad-sammenligningen så har det med hvordan Meling oppfører seg i offentligheten. Hans fullstendig uverdige behandling av saken gjør at han blir et mål for folk som er lei av hetsen.


 • Ta deg et helgekurs
  André Rohde Garder
  Publisert 17. september 2012

   

  At du kjære Moen ikke forstår deg på advokatgjerningen kan aksepteres, langt verre er det for generalsekretær i AP, Raymond Johansen, å si at han ikke skjønner dette.

   

   

   

   


 • Moe Håvard
  Publisert 17. september 2012

  Da konkluderer jeg med at Garder ikke har saklige motargumenter, og derfor tyr til personangrep som vanlig.Annonse
Annonse
Cxense Display
Annonse
Annonse
Cxense Display
Annonse
Annonse
Cxense Display