Kultur

Dagsavisen sletter mor

Dagsavisen har på brutal måte slettet May- Harriet Seppola som i går skrev innlegget "Forbudt å si mamma og pappa". Innlegget rettet kritisk søkelys på nytalen i norsk offentlighet.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Innlegget til May Harriet Seppola omhandlet nyordene som brukes i barnevernet og som bidrar til å fortrenge kjærlighetslengselen knyttet til "Mamma" og "Pappa".'

Mamma og Pappa er identitetsord med mening for ethvert barn.

I den statlige barnevernsetaten brukes begrepene "omsorgsperson" eller "omsorgsrolle" som er anonyme og upersonlige begrep, uten substans.

Begrepene er utslag av utroskap mot det som er gitt oss fra begynnelsen av. Staten forråder det hellige båndet mellom barnet og henne som har båret det fram til forløsningen.

Nytalen er i følge May-Harriet Seppola en strategi som reduserer familiens betydning i samfunnet. Kjærlighetsforholdet er erstattet med begrepet"tilknytning" skriver hun treffende. Disse moderne begrepene innen nytalen representerer ikke noe, viser ikke til personen mamma og pappa.

Dette ble for sterk kost for dagsavisens nettredaktør, Stian Bromark. På en aggressiv måte slettet han May Harriet Seppola fra nettsiden, samt alle hennes innlegg som setter kritisk søkelys på en mektig og markedsstyrt institusjon.

Det er et hån mot de lidende barna som lengter etter sin mor og far. Stian Bromark har samtidig slettet alle kommentarene som fulgte innleggene, deriblant mine egne.

Denne uforstandige handling vitner om en svært kvinnefiendtlig holdning overfor en person som kjemper for at barn skal få beholde sin mamma og pappa.

Sensureringen og slettingen av May-Harriets person vitner om fornektelse og maktarroganse i all sin grullfullhet.

Jeg kommer til å følge opp denne saken til et større presseorgan. Nettredaksjonen bryter loven ved denne sletttingen.

Andre kvinner er også tidligere blitt slettet fordi de er kloke kvinner som kjemper for svakes rettigheter.

Ei av dem er Liv Serine Helgesen.

Ei anna kvinne som har fått slettet sin lange avhandling om trygdedes mangel på rettsvern, er Jeanine Horntvedt.

Mer fra: Kultur