ANNONSE

09-10-2013

BlåBlå regjeringens politiske plattform innenfor psykisk helse. «Psykiatri ofre på billigsalg eller ikke helt gjennomtenkt»

I den nye regjeringens politiske plattform ønsker de å styrke den psykiske helsen. På den andre siden så ønsker regjeringen å legge til rette for en sterk utvikling i norsk legemiddelindustri. En industri som bidrar til at unge mennesker tar sitt liv

I den nye regjeringens politiske plattform ønsker de å styrke den psykiske helsen, både innen forebygging og lavterskeltiltak. På den andre siden så ønsker regjeringen å legge til rette for en sterk utvikling i norsk legemiddelindustri. En industri som bidrar til at unge mennesker tar sitt eget liv.

Den 7 oktober la den nye BlåBlå regjerningen frem sin politiske handlingsplattform. På sidene 44 og 45 i dette dokumentet, redegjør den påtroppende regjeringen for å styrke den lenge nedprioriterte helsetjenesten, psykisk helse. I denne politiske plattformen vil regjeringen blant annet: Styrke behandlingstilbudet innen psykisk helsevern. Øke kommunenes mulighet til å gi et solid psykisk helsetilbud gjennom den varslede kommunereformen,og gi kommuner som har kapasitet og kompetanse ansvar for distriktspsykiatriske sentre, samtbekjempe tabuer og sørge for et bedre forebyggende arbeid mot selvskading og selvmord.

På side 46 i samme dokumentet vil regjeringen legge til rette for en sterk utvikling innen norsk legemiddelindustri.

  • Regjeringen vil sikre pasientene rask tilgang til nye og effektive legemidler.
  • Legemiddelpolitikken skal bidra til økt pasientsikkerhet, god behandling, lave kostnader for det offentlige og innovasjon.
  • Regjeringen vil legge til rette for en sterk utvikling i norsk legemiddelindustri med sikte på et bedre tilbud til pasientene, økt verdiskaping og flere trygge arbeidsplasser.

LMI-direktør Karita Bekkemellem tar av seg hatten for den blåblå regjeringen og kaller satsingen på legemidler for «helt fantastisk».

Blir det nå «fritt frem» for legemiddelindustrien og selge eksperimentelle legemidler som ikke er godkjent av norske myndigheter, så fremt de er godkjent av andre europeiske legemiddelmyndigheter? Blir det ikke da enda mer livsfarlig psykofarmaka produkter som psykiatere kan prøve ut og feile med? Enda flere dødelige «medisin cocktailer»?

«Dette er en historisk dag for farmasøytisk industri jubler Karita Bekkemellem til Dagens Medisin». En industri som allerede i dag omsetter for 20 milliarder kroner i Norge. Glemt er alle de menneskene som faktisk blir ofre for denne «medisinen».

Kilder:
http://www.dagensmedisin.no/nyheter/-en-historisk-dag-for-legemiddelindustrien/

http://www.hoyre.no/filestore/Filer/Politikkdokumenter/plattform.pdf

Mer om: Silje Benedikte Stiftelsen: https://www.facebook.com/SiljeBenediktesStiftelsen


Internasjonalen Arne Strand Radikale Røster Redaksjonens utvalgte innlegg Perspektiv Publisert på Dagsavisens debattsider samme dag. Blåmandag Grønn hverdag Publisert i Dagsavisens papirutgave samme dag. Ille til mote Anders Heger Diskuter nå Hege Ulstein Espen S. H. Rusdal Ivar A. Iversen Utvalgte innlegg Reidar Sollie Halvor Finess Tretvoll Henvisning 1 Henvisning 2 Cancun Til Dagsavisen.no Refleks Selvbilder Global Voldtekt Dagens leder

Se også

Blir du med i debatten ?

Vi ønsker at Nye Meninger skal være en plattform for opplyst og engasjert debatt. Vær saklig og unngå personangrep. Overtramp vil føre til sletting og kan føre til utestenging. Les mer om retningslinjene våre her!