Debatt

Asylforliket over og ut

Oslo Frp vedtok på sitt årsmøte lørdag en asylpolitikk som oser av fremmedhat.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Møtet stemte enstemmig for en resolusjon om at asylsøkere skal sendes til lukket mottak. De skal fratas rett til fri rettshjelp. Alle former for permanent opphold skal avskaffes.

Med dette sprenger Oslo Frp alle tenkelige grenser for politisk anstendighet. Fengsling, eller internering av folkegrupper, har ikke forekommet her i landet siden den tyske okkupasjonen. Forbud mot å gi asylsøkere varig opphold i Norge er på linje med den for lengst avskaffede «jødeparagrafen» i Grunnloven om at jødene ikke har adgang til riket. Det å frata fattige og forfulgte mennesker retten til fri rettshjelp er ikke en demokratisk rettsstat verdig.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde og den påtroppende leder i Oslo Frp, Aina Stenersen, sto bak forslagene. De enstemmige vedtakene oversendes partiets stortingsgruppe. Det vil ikke overraske oss om stortingsgruppa slutter seg til. Tybring-Gjedde har etter hvert fått mange i gruppa med seg på sin beinharde asylpolitikk. Frp-leder Siv Jensen var til stede på årsmøtet. Hun protesterte ikke. Den som tier samtykker.

LES KOMMENTAR: Statsråd Listhaug provoserer (Arne Strand)

Frp-lederen kom med et nytt kraftig utfall mot Ap. Hun hevdet at Helga Pedersen sier en ting om asylpolitikken og at Trond Giske sier en annen ting. «Jonas Gahr Støre pleier å si tre forskjellige ting».

Ap inngikk et asylforlik med regjeringen med et håp om at det skulle være mulig å få til bred politisk enighet på dette feltet. Det var naivt. Asylforliket misbrukes av Frp som kjører rått sitt eget løp. Frp gjør nesten daglig narr av det største opposisjonspartiet som blir beskyldt for å vingle.

Ap må i fortsettelsen stå fram med sin egen alternative politikk. Takket være Frp har asylforliket allerede gått ut på dato.

LES OGSÅ: To av tre asylsøkere får avslag

Mer fra: Debatt