Kultur

2016: Joe Manchin - den konservative demokraten

Det er flere grupper på sosiale medier som forsøker å skape oppmerksomhet rundt en eventuell Joe Manchin-kampanje i 2016. Hvilke fordeler og ulemper har den konservative demokraten?

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Fakta

  • Født:Joseph Manchin III.24. august. 1947(66 år)
  • Hjemmeside:Joe Manchin, U.S Senate
  • Twitter: @Sen_JoeManchin
  • Manchin om Manchin
  • Senator for delstaten West Virginia 2010-dd
  • Guvernør i West Virginia fra 2005-2010
  • Utenriksminister i West Virginia fra 2001-2005
  • Delstatssenatet i West Virginia fra 1986-1996
  • Delstatsforsamlingen i West Virginia fra 1982-1984

På vei inn i 2016-diskusjonen

Den tidligere guvernøren i West Virginia og nåværende senator for samme delstat, Joe Manchin (D), kan være på full fart inn i 2016-spekulasjonene. Wall Street Journal har nevnt Manchin som en kandidat i 2016, og det har dukket opp flere Twitter-kontoer: @NH4JoeManchin, @Iowa4JoeManchin og @DraftJoeManchin. Det er viktig å påpeke at senatoren har tidligere uttalt at han vil støtte Hillary Clinton hvis hun stiller i 2016, men det er tidlig i prosessen og han er ikke like bombastisk i dag. (Kilde: Huffington Post).

Fordeler

Joe Manchin har bred politisk erfaring som selvsagt vil være en fordel. Han var guvernør i West Virginia fra 2005 til 2010, før han ble valgt til Senatet som demokrat under den republikanske bølgen i 2010. Å bli valgt som demokrat i en konservativ stat i 2010 demonstrer valgbarhet, en faktor som alltid preger nominasjonskampen. Manchin har både Executive Experience (guvernør) og erfaringen fra Senatet, noe få av de andre potensielle kandidatene vil ha. Det er gode argumenter for at senatoren er kvalifisert og "klar" til å bli president. Rekkefølgen på primærstatene er alltid viktig. South Carolina er primærstat nummer tre og bør være en delstat hvor Joe Manchin kan prestere, noe han må hvis det skal gå veien. Uten en seier i enten Iowa (delvis konservativ delstat) eller South Carolina (konservativ delstat) vinner nok han ikke nominasjonen, men her ligger uansett muligheten. Jeg ville ikke hatt Joe Manchin på min topp fem liste slik situasjonen er i dag.

Ulemper

Joe Manchin blir betegnet som en konservativ demokrat og det kan bli vanskelig å vinne nominasjonen hvor man også må vinne venstresiden i det demokratiske partiet. Det vil være nok av liberale kandiater å stemme på (for eksempel Martin O'Malley som er guvernør i Maryland). Dette er nok den største hindringen for Manchin, det demokratiske partiet vil nok ikke nominere en konsevativ demokrat. Han har lav Name Recognition og er helt ukjent for mange i Iowa og New Hampshire. Noe som gjør at startpunktet for en Manchin-kampanje vil bli meget vanskelig. Han kan få problemer med å samle inn nok penger til å konkurrere og bygge en bred organisajson, begge disse faktorene vil være essensielt for å slå en eventuell Clinton-kampanje. Det kan bli vanskelig for en Manchin-kampanje å prestere under de første primærstatene og Super Tuesday for eksempel . Manchin er 66 år og vil på samme måte som Hillary Clinton ikke representere noe nytt for demokratene. Å se veien til nominasjonen for Joe Manchin er vanskelig, og det går også rykter om at han vil tilbake i guvernørstolen i West Virginia i 2016.

Photo: Studio08Denver

Mer fra: Kultur