Nyheter

Kampklar Tage

En drøy måned før valget, tar ordføreren det med knusende ro at hans sterkeste motstander leder på meningsmålingene.

– En dårlig måling etterfulgt av en god valgkamp, er mye bedre enn motsatt, sier Tage Pettersen (H).

Han stiller til gjenvalg og er nå klar for å satse «110 prosent» de kommende ukene for å sikre seier over Arbeiderpartiets Hanne Tollerud.

– Valgkamptriks? Tja, jeg tror mitt beste triks er å være meg selv, tvers gjennom. Da er det lettere å være ærlig og til stede hele tida.

– I tillegg får vi i år profesjonell hjelp til å drive målretta valgkamp i sosiale medier. Det er noe av det valgkampbudsjettet vårt skal gå til, forteller ordføreren, med henblikk på at Høyre er det partiet som bruker desidert mest penger på valgkampen, med sitt budsjett på over 240.000 kroner.

– Usikkerhet er det verste

Tage Pettersen har egentlig ferie, men tilbringer likevel formiddagen på ordførerkontoret. Han har tro på Høyre-laget han har i ryggen, og mener mossingene bør gi dem en sjanse til å fullføre de prosjektene de har startet på: – Vi begynner jo å se resultatene nå, men vi trenger fire år til på oss for å få gjennomført det vi har startet på.

Moss kommune gjorde i år et byks oppover på det såkalte kommunebarometeret, som måler hvordan kommuner presterer innenfor de ulike sektorene. Sammenlagt havnet Moss på en 17. plass, mot en 208. plass i fjor og en 366. plass året før.

– Vi har gjort en stor jobb med omstilling innenfor helsesektoren. Nå er vi nesten i mål og begynner å se resultatene av en bedre økonomisk styring og en fornuftig balanse i hvordan pengene brukes, sier ordføreren.

– Hva med alle de ansatte, som har uttrykt stor misnøye og opplevd mye usikkerhet?

– Jeg kan innrømme at noen av prosessene har tatt for lang tid og at det kanskje har vært for dårlig dialog mellom de tillitsvalgte og administrasjonen. Usikkerhet er jo det verste for folk. Men jeg tror vi har klart å lage noen arbeidsplasser nå, som på sikt er tryggere enn de var før omstillingen, svarer ordføreren, som tror nettopp de offentlig ansatte, som har fått merke omstillingen på kroppen, blir de vanskeligste for ham å tiltrekke seg.

Vil ikke til Oslo

Fredag skrev Moss Dagblad om datteren til en kvinne som døde på Rosnes bo- og servicesenter i fjor, grunnet svikt fra kommunens side. Datteren kunne fortelle at hun ikke engang har mottatt en beklagelse fra kommunen.

– Har du vurdert å kontakte familien personlig, for å beklage på vegne av kommunen?

– Nei, da hadde jeg gått utover fullmaktene som bystyret har gitt til rådmannen. Det hadde blitt feil.

Pettersen lover videre at han ikke kommer til å si ja dersom Erna ringer og inviterer ham til Oslo: – Jeg vil gjøre en god jobb for Moss og har ingen store ambisjoner om noe annet.

Mer fra Dagsavisen