Nyheter

Kommuniserer kommunen

Therese Evensen (41) er statsviter og seniorrådgiver i Kulturrådet. Ansatt som Moss kommunes nye kommunikasjonsleder. Begynner i stillingen 1. september. Har tidligere jobbet med tusenårsjubileet til Sarpsborg, i tillegg til mange år i Utenriksdepartementet.

Gratulerer med ny stilling! Hva kommer til å bli dine viktigste oppgaver som kommunikasjonsleder?

– Takk! Det blir å sørge for at innbyggerne i Moss får god og riktig informasjon om beslutningene som blir tatt i kommunen og om prosesser som pågår. I tillegg vil jeg jobbe mye med å legge til rette for dialog med innbyggerne. Mye av kommunikasjonen skjer jo allerede ute i de ulike virksomhetene. Min jobb blir å sørge for at kommunen får tilgjengeliggjort så mye informasjon som mulig, for det er kjempeviktig. I tillegg vil jeg jobbe med en overordnet strategi for kommunikasjonen vår.

Hva blir din rolle som kommunikasjonssjef i kommunesammenslåingsprosessen?

– Jeg tenker at i slike store prosesser er det viktig at man så tidlig som mulig får gitt innbyggerne god informasjon og muligheter for å delta og være i dialog med kommunen. Min oppgave blir derfor å sørge for at prosessene som skjer, og beslutningene som tas, blir kjent blant befolkningen. Det er viktig for at innbyggerne skal føle at de har oversikt over hva som skjer og er med hele veien.

Mange mener Moss har et omdømmeproblem eller en slags identitetskrise. Hva tenker du om det, og hva vil du eventuelt gjøre med det?

– Omdømme og identitet diskuteres veldig mange steder. I en kommune som Moss er det mange, sterke meninger om hva byen er. Jeg tror det viktige er å finne fram til en felles sannhet som alle kan kjenne seg igjen i og være enige om. Vi må finne fram til noe som er sant om byen. Da må vi både se bakover på historien og framover i tida. Jeg jobbet mye med dette da jeg arbeidet med tusenårsjubileet til Sarpsborg kommune.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Kjære Timo» av Elin Brodin. Den leste jeg i veldig ung alder, og det var den som vekket mitt engasjement og min interesse for bøker.

Hva gjør deg lykkelig?

– De små øyeblikkene hvor alle i familien har det bra og ingen gråter, når alle sitter sammen rundt bordet; de tre ungene, mannen min, og jeg.

Hvem var din barndomshelt?

– Dolly – før de het Dolly Deluxe. He, he.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Ikke noe spesielt. Det kan være noe den ene dagen som har forsvunnet dagen etter.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da er jeg våken altfor lenge med gode venner.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– For ytringsfrihet og menneskerettigheter ville jeg gått veldig langt i tog.

Er det noe du angrer på?

– Kanskje at jeg ikke tok et friår og reiste mer etter videregående. Men det er ikke noe jeg tenker veldig mye på.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Mannen min – og uten mobiltelefoner. Han er politiker, så det hadde vært fint å få litt alenetid med ham.

Mer fra Dagsavisen