Nyheter

Raser mot skole-uttalelse fra Frp

Sindre Westerlund Mork (V) reagerer kraftig på at en ny Hoppern-skole omtales som «luksus».

– Som leder av skoleutvalget reagerer jeg kraftig på en uttalelse som kan få folk til å oppfatte at politikere viser forakt for kunnskap, sier Mork opprørt.

Han mener det er utidig at «det å gi elever skikkelige lokaler og et godt skolemiljø blir karakterisert som luksus», slik varaordfører Anne Bramo (Frp) gjorde sist uke: – Venstre, og alle de andre partiene, står samlet bak at Hoppern skal bygges. Det er viktig at folk ikke tror at denne negative holdningen til skole er noe som andre partier også mener, skriver Mork i en e-post til Moss Dagblad.

Han påpeker at styringspartiene i inneværende periode har laget en plan for skoleutvikling, og at de skal følge opp denne planen «med gode lærere og gode lokaler».

– Å sette skole opp mot eldreomsorg slik det ble gjort i saken sist uke, tror jeg faktisk de eldre også vil reagere på, sier Mork.

Han understreker at Venstre mener at framtida krever satsing på gode skoler.

– Det gjør at vi utdanner flinke folk, som igjen skal sikre gode tjenester – blant annet til de eldre. Det er virkelig synd at ikke alle ser den sammenhengen, sier utvalgslederen.

Mer fra Dagsavisen