Annonse
Leder Kristin Utakleiv i Moss i sentrum mener at Mossingene har trukket gullbilletten når det gjelder byens plassering mellom Oslofhorden, Vansjø og fine skogsområder. FOTO: PAUL NORBERG

Moss fikk gullbilletten

Kristin Utakleiv (49) er leder for Moss i sentrum AS. Hun holdt talen for byen ved festmøte i Kirkeparken i Moss på 17. mai. Nå oppfordrer hun byens befolkning til å bruke alle de gode tilbudene i Moss sentrum, slik at byen kan bli enda mer levende.

Annonse
Moss

Navn i nyhetene:
Du sa i talen din at mossingene har trukket gullbilletten. Hvorfor?
– Jeg forsøkte å få dette med gullbilletten til å være en rød tråd i talen min. Moss er blitt plassert ved vakre Vansjø, med en flott strandlinje ved Oslofjorden, og har flere flotte skogsområder i umiddelbar nærhet. Det er ikke mulig å få en bedre beliggenhet.

Du benyttet anledningen til også å mimre litt om byens storhetstid?
– Det er 30 år siden Moss Fotballklubb skapte historie ved å vinne eliteserien. Vi visste alle hva vi hadde den gang Glassverket, Helly Hansen, Peterson-konsernet og en rekke andre bedrifter var dominerende, og var kjent både i inn- og utland. Det er viktig å se tilbake for å kunne se framover. Nå må vi forstå den nye tida, med gründerbedrifter og digitale firmaer med ukjente selskapsnavn. Et nytt næringsliv er i ferd med befeste sine posisjoner i «nye Moss». De må sørge for å gjøre seg kjente, og byens befolkning bør sette pris på de nye tilvekstene, som genererer mange arbeidsplasser.

Er det riktig oppfattet at du også
rettet en liten pekefinger til byens befolkning?

– Det var vel snarere en positiv oppfordring om at hver enkelt innbygger bør bruke byens mange tilbud. Det nytter ikke å vente på at det skal bli mer liv i sentrum hvis en selv blir sittende hjemme. Hver gang vi bestemmer oss for å bruke lekeplassen ved kirken, gå på en restaurant, se en kinoforestilling eller benytte et av de mange kulturtilbudene i byen, så er vi med på å skape liv. Vi må begynne med oss selv. Jeg har stor tro på Moss som en by for framtida. Det gleder meg også at flere riksmedier stadig omtaler Moss i positive vendinger.

Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Det er vanskelig å trekke fram en bok. Men jeg vil heller ta fram forfatterskapet til Jo Nesbø. Han skriver fantastisk godt, og ved å beskrive kriminelle forhold i lille Norge, treffer han et stort, internasjonalt publikum.
Hva gjør deg lykkelig?
– Jeg er en enkel sjel som ikke trenger å reise langt av gårde. Jeg får energi av å være sammen med familie og venner i fine omgivelser.

Hvem var din barndomshelt?
– Jeg foretrekker å trekke fram to helter fra mitt voksne liv. De har samme fornavn; Petter Uteligger og Petter Northug. Førstnevnte fordi han behandler folk med respekt, uansett hvor på samfunnsstigen de befinner seg. Og Northug fordi han er en stor idrettsmann, som valgte å reise seg etter at han begikk den dumheten å kjøre i fylla. Han kom mesterlig tilbake, som menneske og som skiløper.

Hva gjør du når du skeier ut?
– Da velger jeg en lat dag på sofaen, med en dårlig film og potetgull.  

Hva er du villig til å gå
i demonstrasjonstog for eller mot?

– Jeg forsøker å unngå politiske markeringer, men kjemper gjerne for rettighetene til barn og unge.

Er det noe du angrer på?
– Jeg har sikkert gjort noen gale valg. Men det er en del av livslæringen for å komme seg videre.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?
– Det må bli Jo Nesbø. Så kunne han lese den siste Harry Hole-boka si for meg. Den kan han sikkert utenat.

 

Annonse