Annonse
Sprint-Jeløy trener Even Juliussen ønsker at laget skal spille mer ballbesittende fotball når de tar imot Moss FK på Bellevue tirsdag kveld. Her fra cupoppgjøret på Melløs, hvor hjemmelaget vant 2–3 etter ekstraomganger.

Vil spille MFK ut av Bellevue

Sprint-Jeløy har hatt en tøff start på sesongen, med kun én seier på fire mulig forsøk i serien. Tirsdag venter den opprykksjagende byrivalen Moss FK.

Annonse
Lokale nyheter

Da lagene møttes under første runde av cupen på Melløs endte det med 3-2-seier til MFK. Sprint ledet da til pause, og det måtte til slutt overtid til for å skille lagene. Nå skal Sprint spille på Bellevue, med kunstgress og (forhåpentligvis) flere supportere. Med andre ord ligger mye til rette for at også dette oppgjøret blir jevnt.

– Vi viste i cupkampen at vi er konkurransedyktige, og det håper jeg vi kan vise nå også. Jeg regner med det blir en tøff batalje, sier Sprint-trener Even Juliussen.

SE BILDER FRA CUPKAMPEN PÅ MELLØS HER!

Møter gamleklubben

Han var assistenttrener i MFK i 2015 og kjenner klubben godt. Han vet hva som venter dem på Bellevue.

– Vi møtte et mosselag som vi hadde bra kjennskap til fra før i cupkampen, og jeg føler at vi har det nå også. Hvis ikke de finner på noe helt revolusjonerende annerledes, så har vi kontroll på hva vi møter, sier treneren.

Høye ambisjoner

Til tross for en jevn kamp, rent resultatmessig, styrte MFK mye av spillet i cupkampen på Melløs. Juliussen ønsker ikke at det skjer igjen.

– Vi har høye ambisjoner selv om vi møter et godt lag. Vi ønsker alltid å fremstå på en positiv måte. Vi får se om vi klarer å vri kampen i vår favør ved å ha ballen i lengre perioder enn på Melløs. Vi ønsker å spille dem ut og vinne kampen, sier Sprint-treneren.

Føler de har mer å gå på

Han synes det er ekstra moro med lokaloppgjør. Det at det er 16. mai og byderby har derimot liten betydning for MFK-trener Ole Martin Nesselquist.

– Alle kamper er like viktige for meg i den forstand at vi alltid ønsker å vinne, sier han.

MFK-treneren forventer at laget hans hever seg fra det forrige oppgjøret.

– Jeg tror det blir en bedre kamp enn på Melløs. Jeg synes ikke det vi presterte der var på høyde med det vi kan prestere, sier han.

Én av flere lokaloppgjør

Thomas Thorkildsen, styreleder i MFK, gleder seg til nok et lokaloppgjør.

– Jeg forventer at det blir mye folk, moro og at vi vinner, sier han.

Det at lagene møtes på 16. mai, på mange måter den store fotballdagen i Norge, synes han er ekstra hyggelig.

– Det har ikke vært noen stor tradisjon for byoppgjør på 16. mai i Moss, men nå får vi muligheten til å lage en fotballfest. Sprint har dekket bordet og vi skal møte opp, sier han.

Kampstart er klokken 18.30 tirsdag kveld. Returoppgjøret spilles på Melløs lørdag 26. august.

Det er også verdt å nevne følgende lokaloppgjør: Moss FK mot Sarpsborg 08 i 2. runde i cupen den 24. mai.

Annonse