Annonse
Jane Short Aurlien (55), konstituert rådmann i Ski kommune.

Skaffet seg toppjobb

Navn i nyhetene med Jane Short Aurlien (55). Hun har hatt flere lederjobber I kommuner som Rygge, Råde, Halden og Ski. Nå blir hun konstituert rådmann i Ski kommune fra og med 1. juli. Aurlien bor på Årvoldsåsen i Rygge.

Annonse
Lokale nyheter

Du har hatt flere lederjobber i en rekke kommuner, men dette blir din første jobb som rådmann. Hvordan tror du det blir?

– For det første er jeg veldig glad for den tilliten jeg er vist. Jeg går til en krevende stilling og har med meg en ydmykhet i det. Jeg synes at Ski kommune er en veldig spennende kommune å jobbe i. Det er mye som skjer her. Vi er i en spennende tid. Follobanen generere mye og vil gi store avkastninger til kommunen, slik vi ser det. Det å få være med på å drifte Ski kommune videre fram til vi blir Nordre Follo kommune er også en spennende oppgave.

Ja, for Oppegård og Ski kommune har som kjent valgt å slå seg sammen til Nordre Follo kommune. På hvilken måte vil dette påvirke arbeidet ditt?

– Nå handler det først og fremst om å drifte Ski kommune videre på en god måte på tida som er igjen. Samtidig blir det å være en aktiv pådriver i det å bygge en ny kommune. Det tror jeg blir spennende oppgaver som jeg i stor grad kan påvirke.

Hva ser du mest fram til som konstituert rådmann?

– Jeg liker å utøve ledelse. Jeg er opptatt av å tenke i store linjer og liker å jobbe på et overordnet strategisk nivå. Samtidig er det lagt et veldig godt grunnlag gjennom den lange perioden Audun Fiskvik har vært rådmann her, så det gode arbeidet der tenker jeg det er viktig å ta med seg videre.

Hva blir de viktigste sakene for deg nå framover, etter at du trer inn i stillingen?

– Å følge opp den utviklingen og de planene som foreligger for Ski kommune. Det å bygge den nye kommunen vil være en stor oppgave framover.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det leser mange bøker, men jeg lurer på om ikke «Jeg vet en deilig have» og «Saras nøkkel» gjorde sterkest inntrykk på meg.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det er å oppleve mestring i jobben. Jeg er veldig arbeidsglad. Å være sammen med familie og venner er jeg også veldig glad i, og jeg prøver å skaffe meg mest mulig hull i hverdagen til være sammen med dem.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg vet ikke om jeg har hatt noen spesiell helt, men det er mange personer opp gjennom tida som har gjort sterke inntrykk på meg og som jeg bærer med meg.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg kan kanskje bli litt opphengt i detaljer av og til.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da er jeg frakoblet, koser meg i hyggelig lag sammen familie og venner, spiser god mat og tar gjerne et glass vin.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– Jeg er veldig opptatt av barn og unges oppvekstvilkår, samt en god helse gjennom hele livet.

Er det noe du angrer på?

– Nei, jeg har den styrken eller evnen til å velge å se framover i stedet. Så prøver jeg å bruke historien til å gjøre framtida bedre.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Da må jeg vel nesten si mannen min, Håkon. Han er god til å berolige meg.

Annonse