Annonse
Ordfører Tage Pettersen, Kristin Utakleiv i Moss i Sentrum og Tony Fjærgård i SF kino Moss ønsker velkommen til utekino i det gamle sjølageret på Peterson-tomta.

Setter opp utekino på Verket

– Planen er å lage den mest spektakulære kinovisningen som har vært i Moss.

Annonse
Lokale nyheter

Slik beskriver Kristin Utakleiv i «Moss i Sentrum» det nye prosjektet.

Det er det gamle sjølageret på Peterson-tomta som skal rigges med kinoutstyr.

Å si at det er en ren utekino er derimot en sannhet med modifikasjoner, men portene skal i det minste stå åpne slik at du kan både se og lukte sjøen. Det betyr også at arrangøren slipper å ta værforbehold.

– Jeg tror det blir kjempefint. En hyggelig happening i byen, hvor jeg tror det kommer til å komme masse folk. Vi har snakket om det i flere år nå, men vi har aldri hatt noen ordentlig utekino i Moss, sier Utakleiv.

Gratis arrangement

De skal vise en rekke filmer for både barn og voksne. På plakaten står den norske familiefilmen Børning og en foreløpig ukjent voksenfilm. Den skal stemmes fram i forkant av visningen. Alternativene er Dirty Dancing, Blues Brothers og The Big Lebowski.

Det hele er gratis. Det blir også servering av popkorn, småretter og drikke (både med og uten alkohol) for dem som ønsker det.

– Alle lag og foreninger som har lyst til å stå her på stands og selge litt godteri eller saft, for eksempel, er også hjertelig velkommen til å gjøre det, sier Utakleiv.

Stoler er medbragt, men kan også fås kjøpt. Om du tar med godstolen fra stua eller en sliten strandstol er opp til deg.

Plass til godt over 1.000 personer

Datoen er 19. august, men Utakleiv ser for seg at blir et årlig arrangement. I første omgang har de lagt ut 1000 billetter, men hvis det blir utsolgt har de også mulighet til å legge ut rundt 500 til. Med andre ord er det godt med plass i byens nye «kinosal».

Billettene må bestilles og hentes i forkant via TicketCo.

– Siden kinoen er gratis har vi gjort det mulig å donere noen kroner til redningsskøyta her i Moss når du bestiller billetten, sier Utakleiv.

Det hele har blitt realisert takket være bidrag fra SF Kino, Høegh Eiendom, frivillige fra Festivalen SIN, Sparebank 1, Marker Sparebank, DnB, Amfi Moss og Moss kommune.

Annonse