Annonse
Ikke match: Kambomannen (til høyre), som ble funnet død på Kambo i 1987 og ligger begravd her på Jeløy, er ikke samme mann som den savnede sveitseren Rémy Bulliard (til venstre). FOTO: Foto: Åsted Norge/The Doe Network/Kripos/KENNETH STENSRUD

Negativt svar fra politiet i Sveits

Politiet og Åsted Norge-redaksjonen har fått svar fra Sveits: Rémy Bulliard er ikke mannen som ble funnet død på Kambo i 1987.

Annonse
Lokale nyheter

Det kom fram i programmet Åsted Norge på TV 2 mandag kveld. Som Dagsavisen Østfold tidligere har skrevet, jobber redaksjonen, sammen med lokalt politi og Kripos, med å finne svar på hva som skjedde med Kambomannen. Han ble funnet død, påkjørt av toget, langs den gamle toglinja på Kambo i 1987. Men ingen har klart å identifisere mannen, som kun hadde en sigarettpakke og lommekniv på seg da han ble funnet. Mannen ligger begravd på Jeløy.

DNA fra bror

Tidligere Kripos-etterforsker og nå Åsted Norge-ekspert Asbjørn Hansen har nøstet i saken. Da han kom over et bilde av en savnet mann fra Sveits på en nettside over savnede personer, som ble borte i 1977, kunne han ligne veldig på den mystiske Kambomannen. Norsk politi sendte sveitsisk politi en forespørsel om de kunne sjekke en mulig DNA-match, og nå er svaret altså kommet.

– Det var altså ikke riktig slik vi trodde, DNA-prøvene viser at det ikke er samme mann, sier Hansen til Dagsavisen Østfold.

Sveitsisk politi hadde funnet en bror av Rémy Bulliard, og ved hjelp av hans DNA kunne de avkrefte at det var snakk om Kambomannen.

Tror på løsning

Neste mandag er siste program for Åsted Norge denne våren, men serien er tilbake til høsten. Hansen sier de fremdeles har håp om å finne ut av hvem Kambomannen er.

– En lang etterforskning byr på både opp- og nedturer. Nå kom det en nedtur, men som regel ender det med en stor opptur til slutt. Vi fortsetter samarbeidet med lokalt politi, Kripos og Interpol for å finne svar, sier han.

Annonse