Annonse
House of Foundation har vokst seg ut av lokalene sine – i hvert fall når de skal arrangere festival. Selve konsertene vil skje utendørs i bakgården på nabotomta. HoF-leder Martin Sørhaug og festivalsjef Helle Thommessen gleder seg til å ta imot artister som Sondre Lerche her.

Når nye høyder

House of Foundation utvider tilbudet med «Den fineste festivalen» – en festival for både barn og voksne.

Annonse
Lokale nyheter

Festivalen med det ambisiøse navnet erstatter deres tidligere barnefestival. På dagtid vil det primært være arrangementer for de unge, mens på kvelden blir det konserter for de voksne.

Mer enn bare musikk

Festivalen går over én dag, lørdag 10. juni, og er langt mer enn en ren musikkfestival.

Det blir blant annet teater, opplesninger, verksteder – og trylling. Johannes Lindrupsen skal levere et trylleshow for både store og små. Det er også verdt å nevne Line Jansrud, kjent fra TV-programmene Newton og Kroppen din, som tar med seg erfaringer fra de to nevnte programmene.

Håper på mye publikum

Helle Thommessen er sjef for festivalen. Hun gleder seg til å gi mossinger og tilreisende en helt ny festival for hele familien.

– Jeg tror det blir en braksuksess. Vi håper i hvert fall det, sier hun.

Ifølge HoF-sjef Martin Sørhaug hadde de mellom 150–200 personer på fjorårets barnefestival. Thommessen håper på å se opp mot 500 på den nye familiefestivalen.

Har større planer på sikt

Satsingen betyr at lokalene til kunstnerkollektivet, hvor de vanligvis arrangerer konserter, blir for lite. Dermed tar de i bruk bakgården ved siden av for å sette opp en scene.

De har også fått lov til å bruke den lille Bryggeriparken ved Galleri Henrik Gerner (gamle Galleri Brandstrup) til aktiviteter på dagen. Her blir det yoga og tegneverksted.

– Vi hadde i utgangspunktet tenkt til å bruke mer av området i Møllebyen, men ettersom dette er første gangen er det greit å ikke ta helt av. Vi tar dette som en god start og har enda større planer for framtida, sier festivalsjefen.

Sondre Lerche kommer

Sondre Lerche er headliner for kveldens konserter. På plakaten står også ELVA, Flinke gutter, Hanne Kolstø og Ledfoot.

– Vi har et litt bredere program nå enn før. House of Foundation har blitt litt mer folkelig. Det er ikke lenger bare for spesielt interesserte, sier Thommessen.

Hun forteller at det var managementet til Sondre Lerche som selv tilbød dem at artisten skulle komme til Moss.

– Vi får mange henvendelser fra band som ønsker å spille hos oss. Det inkluderer tilbud fra store artister, men vi har ikke økonomi til det. Kanskje neste år, sier hun.

Full kalender

Før festivalen er det også mange andre konserter og arrangementer som skal skje på House of Foundation.

For å nevne noe: Diamanda Galás den 25. mai, Bare Egil Band dagen etter og Gurls denne førstkommende helgen (les mer om det her).

20. mai åpner de også sin egen bakgård. Det markeres med konsert med mossebandet MaaneSyg.

Annonse