Annonse
Ellen Andrea Wang (fra venstre), Hanna Paulsberg og Rohey Taalah i bandet Gurls spiller på House of Foundation søndag.

Gjør et pop-sidesprang

Jazzkometen Hanna Paulsberg fra Rygge vender tilbake til gamle trakter – nå i en poptrio.

Annonse
Lokale nyheter

Sammen med Rohey Taalah (vokal) og Ellen Andrea Wang (bass) skal hun spille på House of Foundation i Moss på søndag. Deretter står blant annet Maijazz i Stavanger og Oslo Jazzfestival for tur.

– Vi har fått mange forespørsler fra folk som vil ha oss, men vi holder litt igjen, sier Paulsberg, som samtidig røper at de har planer om å spille inn ei plate til høsten. Hun gleder seg til å jobbe med dette prosjektet.

– Jeg tror det blir sinnssykt gøy, sier hun.

– Befriende å spille noe annerledes

Trioen har navnet «Gurls» og er blant annet inspirert av artistene Rihanna og svenske Neneh Cherry, ifølge bandets egen beskrivelse.

– Dette er mer pop enn det jeg ellers driver med. Jeg vet ikke om folk i gatene tenker at det er pop, men det er i hvert fall mer tilgjengelig, sier Paulsberg.

Hun er mest kjent som jazzmusiker. Saksofonisten spiller til vanlig i bandet Hanna Paulsberg Concept. Hun er også med på de årlige konsertene hjemme på gården på Fløgstad med faren Håkon Paulsberg. Gurls er dermed et lite sidesprang fra hennes vanlige musikkverden.

– Det er veldig befriende å spille noe annerledes. Det er mye tull og parodi. Jeg gjør egentlig litt narr av meg selv. Det er gøy å kunne ha en avslappet tilnærming til det hele, sier hun.

Ble forelsket

Sangene er nemlig av det mer personlige slaget.

– Det startet med at jeg møtte en fyr på en festival i Østerrike for noen år siden, som jeg ble hodestups forelsket i. Jeg lagde låter på brev til ham. Det er disse låtene vi spiller, forklarer Rygge-artisten.

– Hvordan reagerte han på at du sendte ham disse sangene?

– Han synes bare det var stas. Han har til og med spilt inn noen av låtene selv, svarer Paulsberg.

– Hvordan gikk det egentlig med ham?

– Han hadde selvfølgelig kjæreste.

Annonse