Annonse
OSLO: Bønder blokkerer utkjøring av varer fra grossistlageret til ASKO på Kalbakken i Oslo fredag morgen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Bøndenes aksjon over hele landet avsluttet klokken 9

Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret fredag morgen ble avsluttet klokken 9. - Vi har oppnådd det vi ønsket, sier bondelagets leder Lars Petter Bartnes. På Askos hovedlager i Vestby var det også blokade i morgentimene.

Annonse
Moss

- Vi har oppnådd det vi ønsket. Vi har fått oppmerksomhet om at norskprodusert mat i butikkene ikke er noen selvfølge, sier Bartnes til NTB.

Aksjonen ble startet på 25 steder landet rundt fredag morgen.

- Dette er en planlagt avslutning av aksjonen etter at blokaden er blitt gjennomført etter planen, sier Bartnes.

-    Vi har ikke ønsket å ramme forbrukere og andre som jobber i matkjedene og ber om forståelse om noen har hatt ulempe som følge av blokaden, sier han.

Politiet var til stede på flere av aksjonsstedene. På Jessheim fikk politiet på Romerike flere klager på traktorer som hindret trafikken og gjorde at folk ikke kom seg på jobb. Like før klokken 7 opplyste politiet at de så seg nødt til å avbryte aksjonen ved ASKOs hovedlager i Vestby i Akershus. Men like etter kunne Bartnes i Norges Bondelag fortelle til NTB at det hele var en misforståelse, og at aksjonen fortsatte.

– Det som foregår i Vestby beror på en misforståelse. De skal få lov til å fortsette aksjonen. Grunnen til at politiet grep inn, var at situasjonen ble oppfattet som trafikkfarlig. Det går fint at de fortsetter å stå der, sa Bartnes tidligere fredag morgen.

(©NTB)

Annonse