Annonse
Mads Østberg under Rally Portugal.

8. plass til Østberg

Sebastien Ogier vant søndag Rally Portugal for femte gang i karrieren. Mads Østberg ble nummer åtte.

Annonse
Moss

Ogier vant i Portugal i 2010, 2011, 2013 og 2014 og tangerte søndag Markku Alens rekord med fem seire i rallyet da han vant i Matosinhos.

Ogier hadde med seg en ledelse på 16,8 sekunder foran Thierry Neuville (Hyundai) før de siste rundene ble kjørt søndag. Franskmannen holdt nervene under kontroll og vant til slutt med 15,6 sekunder foran Neuville og over minuttet foran Dani Sordo (Hyundai).

– Det føles flott. Det er fantastisk å stå øverst på pallen igjen, sa Ogier.

Norske Mads Østberg, som tapte mye tid etter to punkteringer fredag, endte på åttendeplass sammenlagt, fem minutter og 29 sekunder bak Ogier.

– Vi vant to fartsprøver i dette rallyet, men to punkteringer på SS4 og SS5, den siste med et tidstap på tre og et halvt minutt, gjorde at vi mistet muligheten til å kjempe der oppe, sier Østberg som leger til at helgen i Portugal ikke ble som forventet.

– Men vi føler at vi er på rett vei. Vi har fått mye verdifull erfaring denne helgen, og det tar vi med oss videre, sier han videre.

I WRC2-klassen ledet Andreas Mikkelsen med over tre minutters ledelse før etappene søndag, og alt lå til rette for en jubelhelg. Men seieren som så godt var i boks for nordmannen ble en real nedtur. Halvannen kilometer ut på løpets siste etappe rullet Mikkelsen og kartleser Anders Jäger rundt.

– Vi kjørte videre, men så viste det seg fort at slangen på radiatoren var blitt ødelagt og vi måtte svinge inn til siden og bryte løpet, forklarer Mikkelsen.

(©NTB)

Annonse