Kultur

Til aksjon for P2s «Klassiker»

– De faste lytterne er fortørnet og sjokkert, sier Kjell Hillveg.

Lytterne har nå startet underskriftsaksjon på nettet, etter at det ble klart at NRK P2 legger ned programmet «Klar en klassiker» på grunn av innsparinger. Programmet har gått på P2 hver uke siden 1986, med Kjell Hillveg og Stein Eide som programledere.

– Jeg ble irritert over dette. Jeg lytter til «Klar en klassiker» hver søndag, og deltar ofte selv. Det er et viktig program for oss som er opptatt av klassisk musikk. Det er nødvendig å beholde, sier Claus Drecker.

I helgen la han ut et opprop på underskrift.no, rettet til NRK P2, med protest mot nedleggelsen av «Klar en klassiker».

Kutt i NRK-kultur

I midten av mars ble det annonsert at NRKs kulturavdeling må kutte ti årsverk. «Klar en klassiker» er ett av P2-programmene som dermed legges ned. En rekke organisasjoner og aktører i norsk musikkliv har den siste uka protestert mot kuttene i sendeflatene for musikk på NRK P2. «Vi er bekymret over nedbyggingen av P2s musikkredaksjon», uttalte Anders Hovind, nestleder i Musikernes Fellesorganisasjon, til Dagsavisen.

– Leit

– Dette synes jeg er leit, sier programleder Kjell Hillveg, som også er fast klassisk-spaltist i Dagsavisen.

– Siste sending av «Klar en klassiker» blir i juli. «Klar en klassiker» er ett av P2s eldste programmer. Det er ikke mange programmer av denne typen igjen på P2. Vi har hatt lojale lyttere over hele landet helt siden 1986, fastslår programlederen.

– 20-årsjubileet for «Klar en klassiker» ble markert med stor konsert for fullsatt Store Studio. Nå blir det ikke noe 30-årsjubileum, konstater Hillveg.

Mer fra Dagsavisen