Kultur

Tar Ole Ivars til TV-skjermen

De gjorde suksess på Torshovteatret, og vil dukke opp på nytt på National­theatrets hovedscene til sommeren. Men skaperne bak Ole Ivars-musikalen gir seg ikke med det. Nå vil de lage dramaserie.

Bilde 1 av 2

Det framgår av et dokument Dagsavisen har fått innsyn i. Det er altså selskapet Monster Scripted, som står bak serier som «Nav», «Nattskiftet» og «Halvbroren», som søker om støtte på 400.000 kroner til å utvikle serien. I søknaden beskrives serien som «en varm, morsom og musikalsk dramaserie med Henriette Steenstrup, Christian Skolmen, Lena Kristin Ellingsen og Bernhard Arnø».

Skuespillerkvartetten gjorde stor suksess med Ole Ivars-musikalen «En får væra som en er» på Torshovteatret i 2014, og trakk godt over 7.000 publikummere. Steenstrup ble dessuten nominert til Heddaprisen for sin prestasjon.

Etter suksessen på Torshov ble forestillingen flyttet til Nationaltheatrets hovedscene, der den også skal gjenoppsettes fra og med 9. juni i år.

LES OGSÅ: Ole Ivars uten ironi

«The Fox»-regissør

«En får væra som en er» skal bli en TV-dramaserie på 10 episoder, og manusforfattere skal være Henriette Steenstrup, Kjetil Indregard og Hanne Hagerup. Indregard skapte teatermusikalen sammen med Hilde Brinchmann og de fire skuespillerne.

Regissør er ifølge søknaden Ole Martin Hafsmo, som sto bak NRK-seriene «Ut i vår hage», «Schmokk», filmen «Switch», Ylvis-farsotten «The Fox».

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Uten ironi

Da Dagsavisen intervjuet skuespillerne i daværende Torshovgruppa i 2014 var de tydelige på at de iscenesatte musikalen bygget på dansebandet Ole Ivars musikk helt uten ironi.

– Jeg har nok vært litt fordomsfull mot dansebandmusikk. På musikklinja gikk det mer i jazz og progressiv punk. Men det har vært veldig gøy å brekke ned musikken og høre melodiene på en helt annen måte. Det er ikke så mange bilder eller metaforer. Hvis man er forelsket, så sier man det. Tre ganger. Hvis man klarer å komme over jåleriet sitt, blir man rørt. Det er savn og lengsel på en veldig direkte måte. De har også én sang om at barna flytter ut og blir store. Den griner jeg av, for jeg gruer meg til det skjer meg, sa Steenstrup den gang.

I musikalen dreier historien seg rundt Willy (Arnø), Line (Steenstrup) og Per (Skolmen) som ferierer på en campingplass og planlegger en dansefest. De får besøk av journalisten Stella (Ellingsen) som er ukjent med dansebandmiljøet.

LES PORTRETT: Dansekongen

TV-avtale

Det framgår av søknaden at serieskaperne har sikret seg rett til å bruke Ole Ivars musikk i serien.

Maren Onsaker er produsent for serien, og har jobbet med dramaproduksjoner som «En god nummer to» og Thomas Giertsens «Helt perfekt».

Onsaker forteller at serieskaperne har en utviklingsavtale med TV 2, og at serien vil være inspirert av teaterstykket.

– Det er vanskelig å si noe om dette akkurat nå, men vi håper å få den på skjermen så snart som mulig, sier hun.

Mer fra Dagsavisen