Kultur

Sammensatt potensial

Fay Wildhagen og hennes band er blitt spådd å være lyden av norsk pops fremtid. Med litt flere konserter i bagasjen kommer den i så fall til å lyde strålende.

4

Fay Wildhagen

Baglerscenen

Slottsfjell

Fay Wildhagen spilte for første gang på Slottsfjell på P3s Urørt–scene i 2013. Siden den gang har hun gått fra å være forholdsvis ukjent talent til det uttalte «pophåpet for 2015» (ref. Øyafestivalen, der hun i august runder av sommerturneen sin for i år). Låta «We are» har fått tung radiorotasjon i vår, etter listing på P3 og Wildhagen mottok jevnt over gode anmeldelser for debutplata «Snow», som ble sluppet i mai i år. «Helheten i prosjektet hennes har litt å gå på til det er utviklet til et fullstendig personlig uttrykk. «Snow» som album er likevel et mer enn lovende utgangspunkt for ei lys framtid», skrev Dagsavisens Geir Rakvaag om plata den gang.

Kombinasjonen av sterk stemme og tekst har gjort henne til en formidabelt mektig lytteropplevelse som artist, særlig med tanke på at Wildhagen fremdeles kun er 21 år. På Slottsfjell fikk hun en vanskelig jobb med å vekke liv i et fremdeles forholdsvis sedat formiddagspublikum. Det som startet som en ganske skral publikumsmasse utviklet seg heldigvis til en god gjeng foran scenen, etter hvert som konserten kom godt i gang.

Wildhagen har et ungt band med seg, som formelig rant over av evne på Baglerscenen. Til sammen trakterte de alt fra perkusjon og trommer til cello, fiolon, trompet og bass, samt diverse gitarer. Ikke minst er Wilhagens egne gitarferdigheter formidable, og hun oste først og fremst av formidlingsevne som instrumentalist. Det nedtona vokaluttrykket på «Snow» er muligens vanskelig å gjøre live på konsert. Vokalmessig druknet hun uansett tidvis litt da hun beveget seg ned i dypere stemmeregister. Låter som «Fire on the mountain» og «We are», der Wildhagen kunne ta mer i, fungerte på sin side strålende.

Bandet har litt å gå på samspillmessig, men med en turné eller to til i bagasjen kommer Fay Wildhagen til å bli en strålende lytteropplevelse, også på konsert. Da bandet rundet av gårsdagens konsert med den syv minutter lange låta «Snow» fikk hun virkelig vist frem hvilket potensiale som ligger i musikken hennes. Og det er stort.

Mer fra Dagsavisen