Nyheter

Raser mot Hagen

At Frp mener byrådet burde klart å spare mer på biblioteket i Bjørvika provoserer SVs Marianne Borgen. – Kuttene som allerede er lagt inn er problematiske.

– Det er bemerkelsesverdig at byrådet lar seg presse til å gjennomføre kutt de ikke ønsker det selv, sier gruppeleder for SV i Oslo bystyre, Marianne Borgen.

Hun reagerer på Frps gruppeleder Carl I. Hagens uttalelser som sto på trykk i Dagsavisen lørdag. Hagen mener byrådet burde klart å spare 300 millioner kroner på Hovedbiblioteket, der byrådet allerede har lagt inn besparelser på 39 millioner kroner.

Les også: Vil ha bibliotek-omkamp

Utstyr og kinosal

«Kuttene i inventar og brukerutstyr samt i kinosalen er problematiske med hensyn til kvaliteten i prosjektet», skriver byrådet i utredningen som ble gjort for at Frp skulle godta budsjettet for 2014.

Kuttene som beskrives er del av de 39 millioner kronene som allerede er spart inn. Det burde vært unødvendig, mener Borgen.

– Byrådet må slutte å la seg presse av Frp, sier hun.

Hagen uttalte til Dagsavisen at det kan bli aktuelt for Frp å fremme forslag om å droppe byggingen og selge tomta. Det får han neppe flertall for.

– Nå er dette vedtatt, og jeg er opptatt av at vi ikke ødelegger dette videre. Nå håper jeg dette er siste budsjettet der Frp får så uforholdsmessig stor makt over kulturbudsjettet, sier Marianne Borgen.

Arbeiderpartiets representant i kulturkomiteen, Victoria Marie Evensen, mener byrådssaken om besparelser aldri burde vært vedtatt.

– Den bekrefter bare det vi allerede visste. Det er få muligheter til innsparinger. Og at Hagen og Frp åpner for omkamp er useriøst og alvorlig, sier hun.

Kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) understreket overfor Dagsavisen lørdag at Hovedbiblioteket skal bli et signalbygg.

– Derfor settes det større krav til at det skal bli et godt bygg, og dette har vært gjennomarbeidet gjennom flere år, sa han.

Mer fra Dagsavisen