Kultur

Ragne vant fotografenes Bragepris

Fotografen Ragne Sigmond ble den som vant Fotografiprisen under årets Nordic Light Festival i Kristiansund.

Fotografiprisen regnes som fotografiets svar på Brageprisen. Prisen deles ut av Norske Fagfotografers Fond  hvert annet år og er på 100 000 kroner. I år ble det fotografen Ragne Sigmond som fikk æren av å vinne den gjeve prisen, under fredagens Nordic Light Festival i Kristiansund.

-  Ragne Sigmond får Fotografiprisen 2017 for sitt særegne bildespråk og svært personlige teknikk, uttaler juryformann Erik Fuglseth i en pressemelding.

«Men teknikk alene vil aldri bære et fotografi. Sigmonds univers er preget av lekenhet og dedikasjon samt hennes vilje til å søke den ytterste konsekvens gjennom år med perfeksjonering uten å stagnere i sitt eget spor. Juryen vektlegger og berømmer også Sigmond for hennes mangeårige engasjement som formidler av fotofaget gjennom forelesninger, foredrag og workshops hvor hun generøst deler sin kunnskap og teknikk».

Sigmond startet karrieren som portrettfotograf. Til daglig underviser Ragne kommende fotografer på Medieskolerne i Viborg, Danmark, der hun selv har sin utdannelse fra, kombinert med lengre praksisopphold.

(Dagsavisen)

Mer fra Dagsavisen