Kultur

Presser på om pressestøtten

I dag vil Ap konfrontere kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) i Stortinget og spørre henne om hvorfor hun kutter så hardt i pressestøtten.

Saken om regjeringens foreslått kutt i pressestøtten på 25,7 millioner kroner på statsbudsjettet skal behandles på vanlig måte i familie- og kulturkomiteen i Stortinget de neste ukene. Men allerede i dag vil Aps mediepolitiske talsmann, Masud Gharahkhani, ta dette spørsmålet opp i den ordinære spørretimen i Stortinget.

Les også: Frykter at Høyre viser sitt sanne mediepolitiske ansikt

Må svare skikkelig

Gharahkhanis spørsmål til kulturminister Linda Hofstad Helleland lyder som følger: «Norske aviser er allerede i en vanskelig situasjon med sviktende annonseinntekter og opplag. Hvorfor velger regjeringen å gjøre situasjonen enda vanskeligere ved å kutte i produksjonsstøtten, som for mange redaksjoner er nødvendig for videre drift og for å klare den digitale overgangen?»

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Riktig nå

Selv om spørsmålet om kutt i pressestøtten uansett skal behandles i Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet, mener Gharahkhani altså at det er riktig å konfrontere kulturministeren allerede nå.

– Hun er jo også medieminister, og debatten om mediekrisen har pågått lenge, ikke minst i forbindelse med Mediemangfoldsutvalgets rapport. Derfor er det rimelig at hun allerede nå svarer skikkelig på spørsmål i Stortinget om et så dramatisk kutt, sier Gharahkhani til Dagsavisen.

Uansett hva kulturministeren svarer i Stortingets i dag, vil Gharahkhani bruke de neste ukene på å samle et politisk flertall i kulturkomiteen mot regjeringens forslag om pressekutt.

– Jeg håper flere enn Ap ser at det handler om vårt demokrati, sier han.

Mer fra Dagsavisen