Kultur

Oslobyråden vil hjelpe Tronsmo

Over påske vil byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke (V) møte Tronsmo-ledelsen.

Dagsavisen skriver torsdag at styret i Tronsmo arbeider formelt med en protest mot Entras oppsigelseTronsmo har fått juridisk bistand til protesten fra advokat Cato Schiøtz.

– Det er fortsatt en sjanse for at de ikke får lov til å rive. Det gjør at Tronsmo blir påført unødig belastning, sier Bjørn Smith Simonsen.

Nå har også Oslo-politikerne engasjert seg for bokhandelen som i fjor mottokk Oslo Bys kulturpris. Byråd Halstein Bjercke har bedt om møte.

– Vi vil høre om Tronsmos vurdering av situasjonen, og om det er noe Oslo kommune kan bidra med for at Tronsmo fortsatt skal kunne eksistere i byen vår, sier Hallstein Bjercke (V), byråd for kultur og næring.

– Oslo kommune er den største eiendomsaktøren i Oslo, vi disponerer flere lokaler enn for eksempel Entra. Det kan være muligheter for Tronsmo i vår eiendomsportefølje. Først vil jeg i dialog med Tronsmo for å høre om hva de ønsker. Tronsmo er en velrenommert og viktig kulturaktør i Oslo. Det ville vært trist om Tronsmo ble borte, fastslår Bjercke.

Og venstrebyråden får støtte fra SV.  SV-politiker i bystyret Gülay Kutal har hatt samtaler med Tronsmo-ledelsen denne uka.

- Vi ønsker å bidra til en løsning for Tronsmo om det er mulig. Det er viktig å ta vare på gode fungerende kulturmiljøer som Tronsmo er en del av. Tronsmo er mer enn en vanlig bokhandel. Den betyr noe for byen, sier bystyrerepresentant Gülay Kutal fra SV som sitter i kultur-og utdanningskomiteen til Dagsavisen.

Les også:

 Leder i Oslo Venstre mener det er viktig å ta vare på de uavhengige butikkene i byen.

- Vi vil invitere Tronsmo til dialog for å se på løsninger. Tronsmo er en viktig bokhandel i Oslo, sier Espen Ophaug. 

Mer fra Dagsavisen