Nye takter

Godt bad for The Waterboys

KONSERT: The Waterboys, Norwegian Wood.

KONSERT

The Waterboys

Norwegian Wood

Karakter: 5

The Waterboys spilte for bare 4.000 som hovedattraksjon på Norwegian Wood-festivalen i går. Det tyder på at gruppa har forspilt mange sjanser. Konserten i går viste likevel at de igjen kan prestere å spille det de engang kalte «the big music».

Mike Scott virket strålende opplagt på scenen, og angrep sangene sine med en energi som gjorde underverker. Faktisk som «a bang on the ear». En av de mange gamle favorittene deres de typisk nok ikke spiller. Mike Scott skal selvfølgelig ikke synge «The Whole Of The World» hele kvelden, men slik den låt i går er det nesten så vi skulle ønske at han gjorde det.

Det er over 20 år siden the Waterboys fylte rockeklubben Sardine's i Oslo tre kvelder på rad, og platene «This is The Sea» og «Fisherman's Blues» gjorde dem til et av rockens mest lovende navn. Siden har Mike Scott nektet å leve opp til forventninger og gode minner fra fortida. Han presenterer et av de store dilemmaene i rocken. Han kunne utmerket godt ha laget et jublende festivalsett basert på gamle Waterboys-triumfer, men velger å gi publikum store doser av sanger de ikke har så lyst til å høre. Det er beundringsverdig selvsikkert og egenrådig. Men ikke nødvendigvis like morsomt å høre på alltid. I går var det bare flott.

Dagsavisen gikk i trykken før de siste sangene var sunget, men Mike Scott hadde allerede overbevist oss.

Mer fra Dagsavisen