Nye takter

Willie synger videre

Willie Nelson er kanskje 84 år gammel, men han holder på og holder på. Et nytt album er alltid verdt å høre.

Dagsavisen anmelder

4

Willie Nelson and The Boys

«Willie’s Stash Vol. 2»

Legacy/Sony

Vi begynner med den vanlige spøken om at vi var litt bekymret nå, siden det er gått et halvt år siden sist vi hørte et nytt album med Willie Nelson. Nå er alt i orden igjen. Da kan vi fortelle at han denne gangen har oppdatert en session fra 2011, og fått med sine sønner Lukas og Micha i miksen. Også kjent fra gruppa Promise Of The Real, og sitt samarbeid med Neil Young.

Repertoaret denne gangen er noen av de mest framførte sangene i countrymusikkens historie. Halvparten av dem av Hank Williams. Ikke akkurat ukjent materiale heller, her er «Move It On Over», «I’m So Lonesome I Could Cry» og «Your Cheatin’ Heart». Sanger vi har hørt noen ganger nå, men Willie, og bandet han aldri hadde møtt før, gjør dem med en løssluppen entusiasme som man bare må glede seg over. Musikken ellers er blitt så strømlinjeformet at det er en blitt en fornøyelse å høre noen som bare lar alt stå til, med en flott forståelse av sangene.

Willie Nelson har solgt en million plater etter den nye kontrakten med Legacy for fem år siden, og det er altså etter at platesalget for det meste er borte. Det kommer nok et nytt album til våren.