Nye takter

Vakkert og skummelt

Elsa & Emilie kommer seg godt videre fra tenårene.

Dagsavisen anmelder

4

Elsa & Emilie

Kill Your Darlings

Columbia Sony

Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim kommer fra Haugesund, og vakte berettiget oppsikt da de albumdebuterte med «Endless Optimism» for litt over to år siden. Lenge etter utgivelsen ble «Run» fra det første albumet en liten «Skam»-hit. Nå er de 20, med litt voksnere popmusikk. Åpningssagen «Under The Blood Moon» er imidlertid fortsatt tidsriktig ungdommelig, ulende vampyraktig.

Elsa og Emilie synger strålende sammen, med harmonier som høres ut som de er søsken. Stemmene legger seg fint over et storslått, dunkelt og stemningsfullt syntetisk lydbilde, produsert av Kristoffer Bonsaksen. Dette er imidlertid er et tett befolket område med sterk konkurranse, der det skal mye til for å skille seg ut.

Elsa og Emilie er best når tekstene er litt mystiske. Hva er det som foregår i tittellåten «Kill Your Darlings»? Den gir ikke noe endelig svar, sangen høres tilfreds ut, arrangementet er derimot litt skremmende, men det er jo fint å ha noe å tenke mer over. Litt i samme gate er singelen «Au Volant», som også høres tilforlatelig ut til å begynne med, men blir småskummel når vi går den nærmere etter i sømmene. Sånn er Elsa og Emilie på sitt beste, når de skaper en uavklart stemning rundt seg. Noen av sangene blir mer anonyme, personligheten deres vanskeligere å oppdage. Men bare noen, altså.

«Kill Your Darlings» er et halvtime langt album som antyder at de har klart å «drepe» noen ideer, og gi seg mens leken fortsatt er svært god.

Spiller på Tou Scene i Stavanger 24. februar, Bylarm i Oslo 2.-4. mars.