Nye takter

Stygt 
og godt



Sjelden får en låt så stor oppmerksomhet i løpet av noen få dager som den nye singelen «Styggen på ryggen» med OnklP og De Fjerne Slektningene.

Et fenomen som vi må tilbake til fjorårets «Nilsen»-farsott med Don Martin og Tommy T. for å finne en parallell til: En raplåt som tar steget ut i det store samfunnet og får betydning langt forbi de indre kretsene.

«Hver dag er bare nerver og drama», sier Pål «OnklP» Tøien i sangen, som en gripende beskrivelse av angsten som er så «motherfucking ekte». Rapping pakket inn i et mørkt og dystert rockekomp fra gruppa De Fjerne Slektningene.

«Styggen på ryggen» er en singel fra et album som kommer i slutten av oktober. OnklP og De Fjerne Slektningene (medlemmer Oslo Ess og Turboneger) ga også ut et kort album i vår. En underlig blanding av svært godt og noe som var heller dårlig, ifølge anmeldelsen vår. Mye røyking, drikking, banning og «føkk deg». Men også «Dem», som kom som et forvarsel på «Styggen på ryggen», med den samme trykkende stemningen.

Er lanseringen av «Styggen på ryggen» så godt planlagt at låten rakk å bli behandlet i den nye sesongen av «Hver gang vi møtes», som TV 2 allerede har spilt inn? Vi kan ikke forestille oss å høre den framført av Bjarne Brøndbo, Silje Nergaard eller Lene Nystrøm. Men rapperen som først kunne se ut som et underlig innslag i lørdagsunderholdningen, har hevet seg opp i øverste kjendisklasse denne uka. «Styggen på ryggen» antyder at han kommer til å ha sterke historier å fortelle de andre. Med fortida tilbake til Dirty Oppland og Jaa9 & OnklP er det ellers 12 år med låter å velge mellom.

6. november spiller OnklP og De Fjerne Slektningene på Rockefeller. Vi tipper billettsalget kommer til å være over om kort tid.

Mer fra Dagsavisen