Nye takter

Store julestemmer

De beste juleplatene utenfra kommer i soul-seksjonen.

Årets mest suksessrike nye julealbum ser ut til å bli en utvidet utgave av acapellagruppa Pentatonix' «That's Christmas To Me" fra i fjor. Full av flott sang, men ofte litt for jålete for sitt eget beste. Det går an å synge flott på andre måter også.

India. Arie har slått seg sammen med pianisten Joe Sample fra The Crusaders på «Christmas with Friends». De færreste vennene er like kjente som dem selv, selv om Michael McDonald synger «Merry Christmas Baby» som om det gjelder livet. For det meste er dette likevel sofistikert og harmonisk vellyd

Mer livlig går det for seg med Sharon Jones & The Dap Kings. med den solide soullyden de er kjent for, i mange sanger som veldig mange andre er kjent for, men også med egne innslag som «Ain't No Chimneys In The Projects», som setter feiringen i et alternativt perspektiv.

De fem søstrene Braxtons, med Toni i spissen, viser seg fram på «Braxtons Family Christmas». Alt fra tradisjonelle hymner til Whams «Last Christmas» blir dyp r & b sånn som stemmeprakten brukes her. De synger også a cappella bedre enn Pentatonix.

KC & The Sunshine Band har ikke gjort så mye av seg på 30 år. Om vi hadde ventet å høre dem igjen var det ikke slik som på «A Sunshine Christmas». Alt fra tradisjonelle hymner til Whams «Last Christmas» blir grunn dansepop. Et stort lokalt pluss skal de ha for å klare å føye «I Dovregubbens hall» inn i «Carol of The Bells», selv om dette heller ikke setter førjulsstemningen på spissen.

Mer fra Dagsavisen