Nye takter

Sterke historier

Adele, Dolly Parton og Pearl Jam spiller inn Brandi Carliles «The Story» om igjen. Med omslagsnotater av Barack Obama.

Dagsavisen anmelder

5

Forskjellige artister

«Cover Stories – Brandi Carlile Celebrates 10 Years of «The Story»»

Legacy/Sony

Brandi Carliles andre album «The Story» (produsert av T-Bone Burnett) fikk ikke nok oppmerksomhet da det kom ut i 2007. Her i avisa ble det ikke omtalt, albumet ble ingen internasjonal suksess heller, men et stort norsk publikum omfavnet plata mer enn noen andre, og burde være spesielt interesserte når den nå er spilt inn igjen, låt for låt, av en imponerende forsamling artister.

Adeles versjon av avslutningslåten «Hiding My Heart» var egentlig et bonusspor på hennes «21», men understreker bare at den nye anerkjennelsen av «The Story» har ligget der lenge og ventet på å skje. Her er mange fremragende nytolkninger, som Kris Kristoffersons «Turpentine», Avett Brothers med «Have You Ever», «My Song» med Old Crow Medicine Show og Jim James forskrudde «Wasted». Som alle understreker at disse sangene var sterkere enn mange forsto for ti år siden.

«Cover Stories» kommer ut til inntekt for organisasjonen «War Child», som arbeider for flyktningbarn. Omslags-notatene til albumet er skrevet av Barack Obama. – Brandi Carlisle forteller historier som får oss til å se oss selv i hverandre, mener han, og er inne på noe av meningen med å gjøre coverlåter i det hele tatt. Her er de både gode i seg selv, og en fin påminnelse om undervurderte originalversjoner.

Slippes 5. mai. Strømmes nå på npr.org.