Nye takter

Stadig høyere

Highasakite tar et nytt skritt mot stjernene når de samarbeider med Stargate på sin nye singel.

Dagsavisen anmelder

5

Highasakite

«5 Million Miles»

Propeller

Highasakite gjør seg stadig større. Etter lanseringen av sin hymne til eliteserien i fotball samarbeider de på sin nye singel med Stargate, som ellers produserer sånne som Rihanna, Sia og Coldplay. De har heldigvis ikke fulgt opp det pompøse inntrykket fra fotballhymnen. Hymner får være hymner. Dette er mer et såkalt «anthem». «5 Million Miles» er riktignok ikke like idiotisk fengende som «500 Miles» med The Proclaimers, men i refrenget tar den fort av, og inviterer til fem millioner remikser som kan la Highasakite myrde dansegulvene.

Det viktigste i et sånt samarbeide er å ta vare på seg selv. Ingen kan være i tvil om at det er Ingrid Helene Håvik vi hører her, og den marimba-glade lyden er også innenfor Highasakite-rammene, selv om den såkalte labelcopyen lister Stargates Mikkel S. Eriksen som eneste musiker i tillegg til Håvik selv.

Det har seg tilfeldigvis sånn at jeg nettopp hadde hørt «Golden Ticket» på radioen for gudvethvilken gang, og blitt nyslått av hvor fantastisk fengende Highasakite kan være. Det er ikke sånn at de trenger internasjonale stjerneprodusenter for å nå de store høydene. Det nærmer seg et år siden utgivelsen av «Camp Echo», uten at det vanskelige tredjealbumet helt har forlatt popularitetslistene. Det er likevel sannsynlig at «5 Million Miles» kan ta dem ut til et større internasjonalt publikum. I tillegg til fem millioner mil tar denne låten også gruppa til USA, der de skal opptre på TV-showet til Conan O’Brien i mai, et slags takk-for-sist etter Nobelkonserten i desember.