Nye takter

Sju gode grunner

Hip hopens Herreløse har holdt på en stund, men er bedre enn noensinne.

Dagsavisen anmelder

5

Herreløse

«Jacob Blitz»

Herreløse

De er ikke så unge lenger, men større enn noensinne og feirer dette plateslippet med konsert på selveste Rockefeller. Etter 15 år blir de stadig mer populære og viser vel at standhaftighet faktisk kan lønne seg.

Nå er Oslo-trioen her med en utgivelse som klokker inn på halvtimen, med sine sju spor, og følger med det opp trenden med kortere plater og EP-er. Det er selvsagt rap på norsk og Herreløse bygger videre på det de kan og har gjort før. Alt låter proffere, mer gjennomtenkt, umiddelbart og fengende enn før.

Som album er dette et helhetlig univers, og etter sigende tok det bare to uker å spile inn herligheten. Tittelen sies å være noe så tilfeldig som at produsent Johan «Kick Ass» Larsson hørte feil på teksten: «jakke og kicks». Lyden er elektrisk, moderne, men samtidig er det noe velkjent her. Som om det beste fra da og nå møtes og blir til én plate. For her er basstunge rytmer, synkoperte rytmer som henger i lufta og synthriff som i sum skaper fine musikkøyeblikk.

Særlig sitter «Fotspor på vegga» som den skal, og den har i hvert fall en anelse klassisk hip hop i kompet. Det er kanskje ikke «10-12.000 grunner», som det heter i åpningen, til å ta en lytt, men de sju sporene er grunn god nok.

Spiller på Rockefeller 10. juni.