Nye takter

Sangen slår tilbake

– Vi skal synge høyere enn vi noen gang har gjort før, sier Ariana Grande foran søndagens konsert i Manchester. Der hun har med seg en rekke av verdens største popstjerner, for å understreke at musikken ikke lar seg stoppe. NRK overfører konserten direkte.

Bilde 1 av 2

Ariana Grande avlyste den pågående europaturneen sin etter terrorangrepet mot konserten hennes, der 22 mennesker ble drept, og 116 skadet. Under to uker etter er hun tilbake i Manchester. – Vi vil ikke gi opp, eller opptre i frykt. Vi kommer ikke til å la dette splitte oss. Vi skal ikke la hatet vinne, skriver Ariana Grande i en melding til tilhengerne sine, og minner dem om at de er terrorismens rake motsetning.

Slike konserter kan ha en trøstende effekt for publikum overlevende og etterlatte, samtidig som det kan være godt for artistene å komme seg tilbake på scenen så fort som mulig. Men like viktig er dette budskapet: Hvis man forsøker å stoppe musikken, kommer den enda sterkere tilbake. – Vår respons må være å komme sammen, hjelpe hverandre, synge høyere enn vi har gjort før, skrev Ariana Grande da konserten ble kunngjort.

Store stjerner har stått i kø for å hjelpe Ariana Grande tilbake på scenen på denne måten. Navn som Katy Perry, Miley Cyrus, Justin Bieber, Pharrell Williams, Usher, Niall Horan, Coldplay og Take That står også på programmet.

Konserten finner sted på Old Trafford Cricket Ground. Her er det plass til 50.000 mennesker. Billettene ble utsolgt umiddelbart etter at de ble lagt ut i går. Folk har tydeligvis ikke latt seg skremme fra å gå ut igjen. Det er ventet at konserten kommer til å tjene inn rundt 20 millioner kroner til et fond for ofre og etterlatte.

Ariana Grande har dessuten invitert alle som var i Manchester Arena forrige mandag tilbake. Ikke helt problemfritt, siden mange hadde kjøpt billetter via ulike formidlere, og opplever at det nå er disse som sitter med gratisbillettene, ikke de som virkelig brukte dem til slutt. Flere av disse byråene for videresalg har imidlertid bedyret at de vil sørge for at de nye fribillettene skulle finne veien til de rettmessige eierne. Noen av dem har også bestemt at de denne gangen ikke kommer til å videreselge billetter til overpris.

Denne konserten med Ariana Grande har nå fått en relevans som minner om Live Aid, Nelson Mandelas 70-årsdag og Live 8, selv om denne er i mindre skala. Konserten sendes direkte i BBC søndag, Den konkurrerende TV-stasjonen ITV har flyttet finalen i «Britain’s Got Talent» fram til lørdag, for å unngå å splitte publikum.

Mer fra Dagsavisen