Nye takter

Sammen i kor igjen

Trioen Midnight Choir kommer sammen igjen etter 12 års fravær, for en konsert på Rockefeller i mars. En prosess som har modnet i mange år, sier de.

– Jeg tror det har vært et ønske fra alle tre om å arbeide sammen igjen, sier Atle «Al DeLoner» Bystrøm, som skrev sangene i Midnight Choir. Sammen med Paal Flaata og Ron Olsen kommer han tilbake til Rockefeller 6. mars, som et ledd i klubbens 30-årsjubileum. Samtidig som det er 20 år siden de selv debuterte, med albumet «Olsen’s Lot».

– Rockefeller er et naturlig samlingssted for oss. Selv om vi er kjent for et dempet uttrykk har vi også en rock’n’roll-sjel, sier Bystrøm. Gruppa tok farvel med en konsert på Rockefeller i 2003, en opptreden som senere kom ut som filmen «In The Shadow of The Circus».

LES OGSÅ: Ackles, Busk og Flaata: - Elvis ville likt showet

Inntrengende sanger

Midnight Choir startet i 1993 som Hashbrowns, et band fra Skien med fast ukentlig engasjement på klubben Gamla i Oslo. Paal Flaata kom rett fra jobben som syngende servitør i Petter Nomes TV-show «Rondo». Gruppa spilte trivelig countryrock, men manglet særpreget til å begynne med. De kom i kontakt med Chris Eckman fra The Walkabouts, og fant fram til en helt egen lyd, fortsatt preget av americana, men med en europeisk innflytelse som kunne spores tilbake til Scott Walker, Talk Talk og Tindersticks. Resultatet ble noen av de mest inntrengende platene som er laget i Norge: «Olsen’s Lot», «Amsterdam Stranded», og «Unsung Heroine» er en trilogi som forteller deres egen historie. «Til sammen gir disse inntrykk av en innesluttet desperasjon med stille optimisme, lagt fram med alt fra majestetisk storhet til forsiktig beskjedenhet», skrev vi om disse platene en gang. «Amsterdam Stranded» kom på andreplass på kritikerlista for 1998, etter Mercury Revs «Deserter’s Songs». Den ble kåret til årets aller beste av Nye Takters lesere. «En genistrek», sto det i anmeldelsen her i avisen. Platene til Midnight Choir fikk også gode plasseringer på salgslistene.

DAGSAVISEN ANMELDER: Combackalbumet er ingen a-ha-opplevelse

Mye lidenskap

I årene som har gått har Paal Flaata gitt ut en rekke anerkjente soloplater. Atle Bystrøm har hatt en tilsvarende solokarriere som Al DeLoner, og fikk en 5-er her i avisen for sitt album med gruppa Transfigured Night i forfjor. Bystrøm forteller at dette albumet peker framover mot den nye gjenforeningen, siden det var produsert av Phil Brown som også samarbeidet med Midnight Choir.

– Midnight Choir har vært et savn. Jeg har et hjerte som slår for dette. Her ligger det mye lidenskap bak, sier han.

«One night only» står det i annonseringen, men Bystrøm er ikke helt sikker.

– Det kan skje mye spennende framover. Primært er det denne ene anledningen vi fokuserer på, men vi får holde øynene åpne og se hva som skjer, sier han. Trioen kommer sammen for å forberede sitt comeback allerede i oktober.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Mer fra Dagsavisen