Nye takter

På sju hav

Årets danseband?

Dagsavisen anmelder

5

Atlanter

«Jewels Of Crime»

Jansen Plateproduksjon

På dansefot! Kvalitetssikre Jansen Plateproduksjon er blant årets store Spellemann-profiler med hele sju nominasjoner. Hadde denne plata kommet etpar måneder før kunne de nominert Atlanter til årets danseband! Ja hvorfor ikke? Få andre norske band spiller så gjennomført dansegulv-vennlig musikk.

Debuten til Oslo-bandet Atlanter, «Vidde» (2013), var den første virkelig gode platen Jansen ga ut, synes jeg: Den hadde et klart drag av vest-afrikansk rytmikk, blandet med smart amerikansk pop og krautrock. Her gir denne blandingen noen runder til i mikseren, til de på singelen «Light» høres ut som late-period Talking Heads, nevrotisk funky, men samtidig selvsikkert og velspilt.

Les flere musikkanmeldelser på Dagsavisen.nos musikkseksjon Nye Takter 

«Jewels Of Crime» er spilt inn på en rekke plasser med en rekke ulike gjester og impulser. Den har et slags gjennomgående tematisk konsept som det ikke er helt lett å få tak i, noe med «det er ikke gull alt som glimrer», men det er ikke så viktig: Atlanter er elegante gentlemanstjuver som musikalsk er artige å følge musikalsk gjennom dette albumet. Og ikke for å si noe på vokalen til Jens Hammerø, Jens Carelius og gjester; men det instrumentale strekket på «Wear The Rag» er så medrivende at jeg kunne ønsket meg en langstrakt dub-versjon.

Spiller på Parkteatret i Oslo lørdag 6. februar.