Nye takter

Marcus & Martinus overbeviste

Duoen leverte en kveld fansen vil huske resten av livet.

KONSERT

Marcus & Martinus

4

Voldsløkka, Oslo

Tilskuere: ca. 30.000

Duoen er landets desidert største popstjerner med den ene suksessen etter den andre. Svenskene er fra seg, mens danskene er like bak. Etter suksess på norsk med til dels utskjelte hits som «Elektrisk» var det verden som skulle legges for deres føtter. Jeg er blant dem som synes det er flott med artister som lager musikk for dem som møter musikk for første gang. Musikkinteressen må jo starte et sted. Dessuten er jo konsertopplevelser fra da du var ung, dem som gjør størst inntrykk. Marcus & Martinus er på den måten et «gateway drug» og kanskje sågar det beste som er akkurat nå.

Les også: Marcus & Martinus til neste nivå

På Voldsløkka badet scenen i sol og på sletta var det omtrent 30.000 store og små. Duoen åpnet med «One more second», publikum var med på notene - og det hadde vært en lang dag for mange. Området åpnet allerede 14.00 med konserter fra blant andre Sval og Isac Elliot.

Gutta er proffe, bevares, de veiver med armene, flørter med jentene, løper og hoier mens de pisker opp stemningen. Musikken til Marcus & Martinus er av det lett fordøyelige slaget og er til utvortes bruk, mer enn hjernegym. Og dette er akkurat som det skal være. De siste låtene til duoen viser at de ønsker å nå ut til flere og har en anelse utvikling i uttrykket, men bare akkurat nok til at de ikke skyver fra seg eksisterende fans. Men du hører at det er stund siden «To dråper vann» for eksempel.

Marcus & Martinus er stor butikk og det var litt klamt da vi fra scenen ble oppfordret til å gå og kjøpe t-skjorter og annet merch i butikken på sletta. Barn som selger til barn liksom. Skal vi dømme etter antallet i Marcus & Martinus-klær, gikk butikken bra.

Marcus & Martinus er ikke like strengt koreografert som mange andre, og får med det en kledelig avslappet framtoning. Likevel er det noen litt kleine øyeblikk som da Emilie på 13 får være med på scenen under «First Kiss» og gutta virrer litt keitete rundt henne. Men dette hører jo litt med. Justin Bieber gjør omtrent det samme og det gjør jaggu Bono også. Det er en kjent øvelse å invitere en jente opp på scenen. .

Konserten varte i en drøy time og da avslutningen «Elektrisk» runget ut over sletta, var de aller fleste fått akkurat det de var kommet for. For mange et minne for livet og en konsertopplevelse de aldri vil glemme. For de aller minste er det ingen over Marcus & Martinus og etter en konsert med gutta, er det lett å skjønne hvorfor.

Mer fra Dagsavisen