Nye takter

Leken Arif

Arif overbeviser på et album som ikke er et album.

Dagsavisen anmelder

5

Arif

«Meg & Deg Mot Alle»

NORA Collective

Arif er tilbake på plate. Skjønt dette er ikke en ordentlig plate, men en såkalt mixtape, eller miksteip, slash miksbånd om du vil. Altså en utgivelse som ikke går helt gjennom vanlige kanaler. Siden sist er Arif enda større og skal opptre i Oslo Spektrum 1. desember. Ikke verst.

Arif er fortsatt leken og dette er en slags festplate. Men jeg synes Arif er best når musikken blir litt mørkere, de gangene kompet er mørkere og mer mollstemt, og en anelse mer pop. Som på «Himmelen» eller «Sirkler».

«Allerede» med Lars Vaular på gjestevokal er fin, og det samme må sies om «Salah» med Yosef på gjestevers. Arif er en fyr det er lett å like, og han har et musikalsk uttrykk som er lekent. Han kan med enkelhet gå i alle retninger. Eller som han selv sier det; «Alle går i sirkler», i «Sirkler». «Prester som voldtar barn. Imamer roper jihad, med Koranen i hånd. Det er fucked up», heter det i «Himmelen» som nærmer seg house i kompet.

Det er raust med autotune her, og vi kan vel si at det ikke gikk som Jay Z spådde noen år siden tilbake i: «Death Of Autotune». Tvert imot er det nå nærmest en nødvendighet for mange. Særlig rappere og de uten sangstemme trenger denne effekten for å holde tritt med kravet om mer melodier i hip hop. Jeg liker melodier, jeg. Og jeg liker Arif.

Video til «Himmelen» vises utendørs på Aker Brygge i kveld kl. 19.00.

Arif spiller i Oslo Spektrum 1. desember.