Nye takter

Kylie, Iggy og de andre

Kylie Minogue har laget årets morsomste juleplate.

Dagsavisen anmelder

4

Kylie Minogue

«Kylie Christmas»

Warner

Av og til er det godt med litt storslått «there’s no business like christmas showbusiness». Kylie Minogues plate er spilt inn med storband, stort kor, store produsenter, store sanger og svært store gjester. Påkostet så det holder, med den gode følelsen av overdådig god smak. «It’s The Most Wonderful Time Of The Year» kommer helt til å begynne med, og sånn får hun det virkelig til å høres ut. Selv om påstanden kan diskuteres, og stemmen hennes fortsatt har sine begrensninger.

Kylie er ikke hvem som helst. Ikke alle får synge duett med Frank Sinatra på juleplatene sine, men her gjør de en sprell levende «Santa Claus Is Coming To Town», selv om Sinatra har vært død i 17 år. Det er heller ikke alle som får gjøre en duett med Frank Sinatra som synger sammen med Iggy Pop like etterpå. Iggy synger forresten knapt, han er mer en julenisse, Kylie rapper nesten, og sangen er «Christmas Wrapping» av The Waitresses, fra juleplata til kultselskapet Ze, så det er mye raffinert humor her.

Les flere musikkanmeldelser på Dagsavisen.nos musikkseksjon Nye Takter

Repertoaret er svært variert. The Pretenders’ «2000 Miles» kommer som en smektende positiv overraskelse. Connie Francis’ «I’m Gonna Be Warm This Winter» er en sang som har eksistert i over 50 år uten at vi har hørt den før nå. «Everyday’s Like Christmas» har hun fått av Coldplays Chris Martin, den er produsert av Stargate, og den fineste helt nye popjulesangen som er gitt ut i år. Hun tar store sjanser med den ikke sesongbetonte «Only You» av Yazoo, sammen med komikeren James Corden. Sangen er en av de fineste som finnes, men ikke her. Resten er meget god underholdning.