Nye takter

Klassisk musikk

Rumer synger bare Bacharach. Det måtte heldigvis komme.

Dagsavisen anmelder

4

Rumer

«This Girl’s In Love – A Bacharach & David Songbook»

Eastwest

Helt fra vi først hørte om Sarah «Rumer» Joyce for seks år siden har kjærligheten hennes til sangene til Burt Bacharach og Hal David vært kjent. Hun fulgte fort opp sitt fine debutalbum «Seasons Of My Soul» med EPen «Rumer Sings Bacharach For Christmas». Nå kommer et helt Bacharach-album. Det er ikke spesielt utfordrende, men desto mer innsmigrende vakkert. Dette er så lite ambisiøst at det nesten er ambisiøst i seg selv.

Helt siden vi først hørte om henne for seks år siden har Rumer blitt sammenlignet med Karen Carpenter. Når Rumer gir seg i kast med sangene til Bacharach på samme måte som The Carpenters er det et signal om at dette ikke er noe som bekymrer henne det minste. Heller ikke at Dionne Warwick har laget de definitive versjonene av mange av sangene. Rumers stemme er så fin at hun likevel kan sette sitt eget preg på nær sagt hva som helst. Som hun også viste på coveralbumet «Boy’s Don’t Cry», som rett og sett er et av de fineste i sitt slag.

Sammen med slagere som «The Look Of Love» og «Walk On By» har Rumer tatt med sanger som «Balance of Nature» og «The Last One To Be Loved» som ikke er så kjent, uten at det legger noen demper på stemningen. Det er vel Bacharach selv som synger noen linjer til å begynne med i «This Girl’s In Love With You», en ubehjelpelig kontrast til Rumers vakre røst, men sangene hans er det fortsatt ingen som kan si noe på.