Nye takter

Killers snur bunken

The Killers mangler rett og slett låter til å forsvare sitt storslagne uttrykk.

Dagsavisen anmelder

3

The Killers

«Wonderful Wonderful»

Universal Music

Bandet fra Las Vegas åpner med tittelsporet og viser der hvor de kommer fra musikalsk: et sted mellom Joy Division og Fleetwood Mac. Litt som Pet Shop Boys med langt hår og gitarer, og en David Byrne i front.

The Killers har liret av seg flere popperler i karrieren, men det er en stund siden nå. En god stund i grunn. Dessuten har kanskje tiden løpt litt fra dem? Den storslagne popen som før var grandiost svær, er nå hul og voldsom, mer staffasje enn musikk og stappet med følelser og triks vi har hørt før. Dette er deres femte album, og det første på fem år. Albumet er produsert av Jacknife Lee, men lyden er likevel litt kjedelig. Det er nok låtenes feil, for det meste. De mangler tyngde og som såpebobler går det hull på dem lenge før vi rekker å bli glade i verken refreng, vers og produksjon.

The Killers er et sånt band der ingen i salen vet hvem de andre i bandet er. Det er og blir vokalist Brandon Flowers som er hovedmannen bak mikrofonen og mannen som snakker i intervjuer. Hvem som helst kunne i grunn stått bak han. Og sånne band har det med å trenge låter for å holde liv i karrieren. Det er ikke nok bare å holde sammen. Nostalgien blir ikke den samme som i et band hvor alle er omtrent like kjente. Dessverre mangler låtene som kunne løftet det som nå er en trio inn i rampelyset igjen. I stedet får vi det ene refrenget etter det andre som inviterer til allsang. En irriterende allsang vi har hørt før, og som blir stadig mer anstrengt låt for låt. Særlig er balladen «Rut» forferdelig. Men her hjemme holder The Killers stand, all den tid de skal spille i Telenor Arena til vinteren.

Låtene er for ofte av slaget du føler du har hørt før, med vers som lover mer enn refrengene kan holde. Det er ingen låter her som kan måle seg med «Human» eller «Somebody Told Me». Enkelte av dem er derimot helt greie, som «Out Of My Mind» og «The Calling».Ett par er grusomme. Det virker fryktelig lenge siden nå, men The Killers ble faktisk genierklærte en gang i tida. I hvert fall nesten. Det spørs om bandet noensinne vil nå gamle musikalske høyder. Men det er da heller ikke mange band som leverer stødige plater hele karrieren igjennom. Og da passer det fint med avslutningen «Have All The Songs Been Written?». I tilfellet The Killers kan det virke sånn. De har i hvert fall snudd bunken og resirkulerer både seg selv og andre.

Spiller i Telenor Arena 23. februar.