Nye takter

Jay-Z får kjeft for «hvitt» Oslo-kontor

Rapperen får refs for Tidal-stab uten ansatte med etnisk afrikansk bakgrunn.

Bilde 1 av 4

Den amerikanske rapperen og superstjernen Jay-Z var i Norge og besøkte den nye investeringen sin Tidal, en strømmetjeneste av musikk som skal utfordre Spotify.

Da Jay-Z dukket opp i Grensen i Oslo ble det hysteriske tilstander.

Sammen med kona Beyoncé og en rekke andre artister som Madonna, Usher og Kanye West skulle Tidal ta musikken tilbake til musikerne og fansen. Dette har gått så som så og kritikken har haglet fra mange hold. Nå raser debatten om at Jay-Z har en helt hvit stab i Tidal. Et bilde tatt på Tidal-kontoret under besøket nylig viser Beyoncé og Jay-Z sammen med en rekke hvite ansatte – bare dager etter at han under en Tidal-konsert framførte en låt om svart makt. For amerikanerne er dette litt merkelig.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Debatt

Fra før har Jay-Z gått ut mot hvite ledere i underholdningsbransjen som utnytter svarte artister, en debatt som har rullet i USA en tid allerede.

Nettstedet sohh.com har en sak om dette og i kommentarfeltet er det kommet en rekke innlegg.

LES OGSÅ: Løgn og halvsannheter om Jay-Z

«Idioter»

«Dere idioter. Dere vet at kontoret ligger i Norge. Hvor mange svarte er det i Norge?» skriver B Bot.

«Han kjøpte selskapet, noe som betyr at han arver de ansatte, dette er ikke hans skyld. Han trenger å bringe inn noen kvalifiserte brune folk», skriver El Dizzy.

Besøket i Norge har blitt behørig dekket av en rekke nettsteder der ute og kaoset rundt har blitt en snakkis også i USA.

Mer fra Dagsavisen