Nye takter

Hugh Masekela til Oslo World

Den legendariske sør-afrikanske artisten Hugh Masekela kommer til årets Oslo World Music Festival.

Temaet for årets Oslo World (28. oktober - 2. november) er «Lyden av en nasjon», og festivalen framhever Masekela som eksempel på hvordan en nasjons musikk kan utvikle seg i eksil. Jazz-trompetisten Masekela ble tvunget i eksil fra Sør-Afrika under apartheid-regimet, og ble en av det afrikanske kontinentets store musikalske stjerner utover 70- og 80-tallet.

To av Algeries fremste artister kommer tilbake til høstens Oslo World Music Festival: Khaled, ofte kalt kongen av rai, og Souad Massi, som blander vestlig singer-songwriter-stil med nord-afrikanske tradisjoner, og holdt en minneverdig åpningskonsert på Oslo World Music Festival for ti år siden.

Til årets festival kommer også den britiske DJ-en og radiopersonligheten Gilles Peterson på ett av sine sjeldne Oslo-besøk, for å gjøre et DJ-sett med brasiliansk musikk, og presentere filmen om sitt nye prosjekt Sonzeira (se anmeldelse ved siden av).

Nye på programmet er bl.a elektronika-duoen Dengue Dengue Dengue fra Peru, det colombianske metal-bandet Witchtrap, det sør-afrikanske kunstnerkollektivet The Brother Moves On, og Berlin-duoen OY. Tidligere bekreftet er Buika, Melingo, Ebo Taylor og Mdou Moctar.

bernt.erik.pedersen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen