Nye takter

Godt fra hjertet

Razika er fortsatt like morsomme og smarte som de har vært.

Dagsavisen anmelder

5

POP

Razika

«Ut til de andre»

K. Dahl Eft/Warner

Det vanskelige andre albumet gikk bra. Razika er her for tredje gang, med stadig mer å bevise. Heldigvis uten at de anstrenger seg for å være viktige, men fortsetter å være seg selv. Gruppa går rett på sak i «Faen ta deg», med en påståelig selvsikkerhet som har vært deres styrke helt fra starten. Jeg mener, de er fortsatt bare i begynnelsen av 20-årene, men «sinnsykt» lei av «sånne gutter som aldri vokser opp». Tro meg, gutter vil være gutter, og dette skal de bli nødt til å gjenta resten av livet.

Razikas verden handler fortsatt om de små og store opp- og nedturene i deres nære omgivelser. Rene romantiske betraktninger med ung uskyldighet. «Guten i dongerijakke» er et godt stykke unna «Piken med sviket», for å si det sånn.  Mange av sangene har fortsatt den entusiastiske skapoplyden som har vært så effektiv for dem, men den er utvidet til et bredere spekter. Kjærligheten til popmusikken er til å ta og føle på. Fjorårets singel «Syndere i sommersol» er med sin 60-tallstakt et nostalgisk minne om den gangen det var lov å snakke om «girl groups».  En tradisjon de tar enda et skritt videre i «Det Embla sa».

Razika er fortsatt like morsomme og smarte som de har vært, akkurat like morsomme og smarte kan vi si, så etter tre album kan det være nødvendig med noen helt nye grep neste gang. Razika tar dette grepet allerede i den siste låten på plata. I «Når alle sammen går så går du etter!» går de ut døra til en ny verden, de slår hardere, og ser framover. Gruppa hamrer videre på instrumentene i to minutter etter at sangen egentlig er ferdig, med et brautende skurr vi ikke har vært vant til fra denne kanten. Razika viser at de har vilje til å nå ut til de andre en god stund til.