Nye takter

God fantasi gir ny George Michael-singel

En chic ny miks av Nile Rodgers gjør en fortapt sang av George Michael helt ny.

Dagsavisen anmelder

5

George Michael featuring Nile Rodgers

«Fantasy»

Sony

Åtte måneder etter at George Michael døde begynner han å røre på seg igjen. «Fantasy» er det første som kommer ut av «ny» musikk etter at sangeren gikk bort. I dette tilfellet en kjent sang, som er blitt helt ny med litt stjernestøv fra Chic-gitaristen Nile Rodgers, sannsynligvis den mest innflytelsesrike plateprodusenten i verden de siste 40 årene. Michael skal selv ha bedt Rodgers hjelpe til med denne overhalingen like før han døde.

«Fantasy» var opprinnelig en heseblesende hektisk sak som ble liggende igjen etter innspillingen av «Listen Without Prejudice Vol. 1», og siden forvist til B-sider. Nå har sangen fått de karakteristiske gitarklippene til Nile Rodgers, og blitt en mer spretten danselåt, samtidig som vokalsporet er klippet opp og vridd rundt for å gjøre den mer i tråd med moderne fascinasjon for autotune. Ikke noe for purister der altså, desto bedre for de eventyrlystne.

«Fantasy» baner veien for en nyutgivelse av albumet «Listen Without Prejudice Vol. 1» som kommer i oktober, nå med en bonusplate fra hans samtidige opptreden i MTVs «Unplugged». Dette albumet var også hovedtema for dokumentarfilmen «Freedom», som var klar for visning i vår, men ble utsatt etter sangerens plutselige død. Nå nærmer den seg visst premiere. Samtidig har familien tatt over nettstedet til George Michael, og skriver at de etter hvert kommer til å gi ut musikken han jobbet med den siste tida.