Nye takter

Gjentar gamle kunster

50 år etter debuten ser Cat Stevens seg tilbake, og imponerer med å høres nesten like bra ut som før.

Dagsavisen anmelder

4

Yusuf/CAT STEVENS

«The Laughing Apple»

Decca

Yusuf Islam, artisten som for lenge siden var kjent som Cat Stevens, har bestemt seg for å ta tilbake sitt gamle navn på plateutgivelser. Et fornuftig trekk, siden flere får oppdage at en gammel favoritt har laget et album som nesten høres ut som den gode, gamle glanstiden. Det finnes knapt er mer betryggende stemme enn Cat Stevens’.

Ikke bare navnet er tilbake. Omslaget er en sånn barneboktegning som prydet forsidene på hans mest populære album. Men ikke bare navnet og designet er tilbake. Han har med seg flere velkjente hjelpere i denne sammenhengen. Produsenten Paul Samwell-Smith sto også bak «Tea for The Tillerman», «Teaser And The Firecat» og alle de der fra 70-tallet. Gitaristen Alun Davis var også med på disse klassiske innspillingene. Bassist og gitarist Maartin Allcock har også vært med i både Fairport Convention og Jethro Tull.

Ikke bare navnet, designet og medspillerne er tilbake. Mange av sangene også. Fire av dem, inkludert tittellåten «The Laughing Apple», er nyinnspillinger fra hans album «New Masters» fra 1967. Flere av de andre sangene skal også være fra denne tida, uten at de noen gang ble spilt inn. Med sin ungdommelige nysgjerrighet høres dette betryggende friskt ut fra en 69-åring. Som med den helt nye «See What Love Did To Me» viser at han også kan ta gamle kunster med seg inn i framtida.